MBO Verpleegkundige Hospice – Zuid-Holland

Dit ga je doen

Het is excellente professionele zorg die je verleent, vakmanschap met een passie voor het vak. En je bent behoorlijk flexibel, want het is soms hollen en soms stil staan (al komt het zelden voor dat de bedden leeg zijn). Dit werk doe je als een passie hebt voor palliatieve zorg en als je echt nabij wilt zijn. Je bent typisch iemand die even aan de rand van het bed kan gaan zitten om rustig te luisteren en raad te geven als daar behoefte aan is. Ook word je blij van samenwerken met de vele vrijwilligers om een bijna-thuissituatie te creëren voor mensen die rustig willen sterven.

Voor de drie hospices in onze regio zijn we op zoek naar een oproepkracht voor 8-12 uur per week. Het liefst iemand die beschikbaar is voor alle diensten. Na je inwerkperiode zul je afwisselend werkzaam zijn voor Hospice Beukenrode in Naaldwijk, Hospice Margriet in Vlaardingen en voor Hospice Delft. Lees hierover meer over de verschillende locaties.

Hier ga je werken


Hospice Beukenrode
Huiselijk, rustig en tijd voor goede gesprekken. Je hebt als verpleegkundige in dit mooie hospice in Naaldwijk intensief contact met de 4 ‘gasten’, zoals de cliënten genoemd worden. Samen met de vrijwilligers en coördinatoren doe je er alles aan dat zij zich veilig en geborgen voelen. Soms weet je zelfs meer dan de familie over de wensen van het sterfproces van de gast. Dat is niet zo gek. Moeilijke woorden zijn ten slotte vaak makkelijker tegen een buitenstaander. Je gaat er integer mee om. Stichting Beukenrode schakelt jou als Careyn verpleegkundige in en je werkt nauw samen met de coördinatoren, de vrijwilligers en de huisarts van de gasten. Je team bestaat uit 10 verpleegkundigen, maar je werkt alleen. In Beukenrode draait alles om het gevoel van thuis zijn. Zo kan ook familie blijven eten in dit grote huis en is er een fijne, groene tuin met een schommel voor de kinderen. Je komt zelfs een gemoedelijke hond tegen, een labrador die gezellig met je mee loopt.

Hospice De Margriet
Een hospice met een gouden randje: De Margriet in Vlaardingen is duurzaam gebouwd en ligt prachtig aan het water van de Vlaardinger Vaart. Als verpleegkundig team van Careyn werk je samen met meer dan 70 vrijwilligers en 2 coördinatoren van het hospice om een fijne, rustige en huiselijke sfeer te creëren. Het hospice heeft plek voor 5 bewoners met allemaal een eigen balkon aan het water, waar zij met bed en al op kunnen. Ook voor familie en vrienden is veel plaats.

Hospice Delft
Veel mensen denken liever niet aan dood gaan, maar jij voelt hoeveel je kunt betekenen als zorgprofessional en mens, juist op deze plek in Delft. Dit hospice is al 15 jaar een warm en welkom huis waar mensen volledige zorg krijgen en rustig kunnen sterven. ‘Er zijn’, dat is belangrijk. Niet alleen voor de kwaliteit van sterven, maar vooral van het leven wat er nog is. Als verpleegkundigen van Careyn werk je in een vast team en biedt dag en nacht palliatieve zorg aan de bewoners. Het hospice zelf zet coördinatoren in, plant de vele vrijwilligers in en stemt de hulp op elkaar af. Elke bewoner heeft eigen wensen en behoeften en die zijn de basis van jouw zorg. Standaard is dat nooit. Wil mevrouw vandaag bijvoorbeeld wel of niet opgemaakt worden? En wanneer is pijnbestrijding nodig, liever nog even wachten of toch maar nu? Hier gaat de tijd anders dan buiten. Er is tijd voor een goed gesprek en die voer je dan ook regelmatig. En je denkt mee aan oplossingen om de plannen die iemand nog heeft te kunnen helpen verwezenlijken, misschien om nog ergens naartoe te gaan. Er is een heerlijk overdekte tuin waar ook de hele familie in past. De huiskamers, de sfeer en de vrijwilligers die goud waard zijn: ze zorgen ervoor dat je met ontzettend veel plezier naar je werk gaat.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem dan contact op met Petra Matthijsen via 06-10921684 of via p.matthijsen@careyn.nl

Wil je meteen reageren? Solliciteer van via onderstaande sollicitatiebutton! We zien jouw reactie graag tegemoet.

Ja Ik solliciteer graag als MBO Verpleegkundige Hospice – Zuid-Holland