Helpende - Torenhoeve - Hellevoetsluis

Dit ga je doen

Geen dag is hetzelfde, dat vind je juist zo leuk. Je kent iedereen in huis en bent benieuwd hoe het vandaag met hen gaat. Je laat het water uit de kraan stromen en voelt met je arm of het niet te heet is voor een rustige wasbeurt. Voor jouw bewoner mag dit een heerlijk begin van de dag worden. Je houdt ervan een praatje te maken en hebt oor en oog voorwat mensen eigenlijk bedoelen en nodig hebben. Je werkt met je hart, daar kun je niks aan doen. Je vindt het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zichzelf kunnen blijven als ze ouder worden. Je kunt goed zelfstandig werken, maar dat er een team achter je staat waarop je terug kunt vallen, vind je fijn. Dat voelt veilig en geborgen, precies wat jijzelf wil overbrengen met jouw zorg. Je hebt je diploma Helpende (Zorg en Welzijn) op zak.

Ben jij minimaal 16 tot 24 uur per week beschikbaar? Solliciteer direct en kom ons Careyn team versterken!

Interesse?


Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Klik dan op sollicitatiebutton onderaan deze vacature. Careyn nodigt jou graag uit om in gesprek te gaan over de invulling van deze vacature. Meer informatie? Neem contact op met onze recruiter, Jeanette Schouten je.schouten@careyn.nl. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Hier ga je werken

‘We zijn de spil in het leven van bewoners. Vervelen is hier onmogelijk’

Een oude boerderij met opstallen waar vier spiksplinternieuwe groepswoningen in zijn gebouwd: Torenhoeve in Hellevoetsluis is een prachtige plek waar 25 mensen wonen in groepen van 6-7. In een groep heeft iedereen een eigen zit-slaapgedeelte met douche en de huiskamer met de grote open keuken is gezamenlijk. Hier wordt ’s avonds gewoon gekookt en eten de bewoners samen ontbijt, lunch en avondeten. Het zijn mensen van 55-90 jaar met psychiatrische- en gedragsproblemen die best complex kunnen zijn. En die veel van je vragen.  Structuur is wel ongeveer het allerbelangrijkste in de psychiatrie en dat geldt ook hier.

Er is een strak ritueel van wie hoe laat waar geholpen wordt en het is belangrijk dat je het behandelplan heel goed bestudeert. Er staat bijvoorbeeld in welke volgorde je iets uit de kast pakt bij een cliënt en houd je je hieraan, dan blijft de rust gewaarborgd.

Je bent de spil in het leven van de bewoners en dat geeft het werk echt voldoening. De ene bewoner heeft nauwelijks begeleiding nodig en kan zich prima zelfstandig wassen en aankleden (wat hem thuis niet zou lukken); de ander heeft volledige hulp nodig. De kunst voor jou is, om te zorgen door niet te zorgen. Mensen motiveren zoveel mogelijk zelf te doen dus, want dat maakt hen uiteindelijk ook geestelijk gezonder.

Er worden veel activiteiten georganiseerd en daar ben jij vaak bij. Saai is het nooit. Je werkt nauw samen met de fysiotherapeut, ergotherapeut, specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, diëtist en de maatschappelijk werker. Meestal sta je alleen op de groep, maar je maakt deel uit van een jong team van 25-30 verzorgenden en verpleegkundigen die gemiddeld rond de 30 jaar zijn. Zij ondersteunen jou van harte, ook om te ontwikkelen en te groeien in je baan. 

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Ja Ik solliciteer graag als Helpende - Torenhoeve - Hellevoetsluis