Leerling Verzorgende IG voor zij-instromers - Utrecht Stad

Dit ga je doen

Altijd al gedroomd van een carrièreswitch naar de zorg? Dit is je kans!

Careyn is één van de grootste zorgaanbieders in de stad en de provincie Utrecht. Voor ons is de relatie tussen de mensen aan wie wij zorg geven en onze medewerkers heel belangrijk. Daarbij willen wij ons steeds richten op ontwikkeling. Als leerbedrijf bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om beroepsopleidingen en cursussen te volgen zodat zij kunnen blijven groeien in hun vak. Ook nemen we veel leerlingen aan die bij ons werken en leren. Je kunt bij Careyn mensen verzorgen die kampen met een langdurige lichamelijke of psychische aandoeningen. Dit kan bij de mensen thuis, in een verpleeghuis of binnen kleinschalig wonen. Kortom, werken zoals jij dat wilt!

Instroomeisen Leerling Verzorgende IG Zij-instroom
Omdat deze Verzorgende-ig opleiding (die normaal gesproken 3 jaar duurt) een opleiding met vrijstellingen is, zijn er instroomeisen aan verbonden:
• Je hebt een afgeronde MBO opleiding op niveau 3. Het is een pre als je een zorg gerelateerde vooropleiding hebt gevolgd.
• Nederlands en rekenen op minimaal 2F niveau (er wordt een TOA-toets Nederlands lezen/ luisteren en rekenen afgenomen om het niveau te bepalen). Daarnaast zal een capaciteitentest onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
• Je hebt een positieve en leergierige instelling en bent oplossingsgericht;
• Je hebt een goede taalbeheersing en staat stevig in je schoenen;
• Je bent intrinsiek gemotiveerd om in de zorg te werken;
• Je hebt een professionele werkhouding en je staat de cliënten correct en respectvol te woord;
• Je flexibel en collegiaal;
• Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.


Wat ga je doen?
Als leerling verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) combineer je leren en werken. Je werkt 24 tot 32 uur per week op één onze locaties en gaat daarnaast een dag in de week naar school. Je levert een bijdrage aan het realiseren van een goed woon-leef en werkklimaat bij Careyn Utrecht Stad. Voor bewoners begeleid je de zorg rondom hen. Gezondheidsproblemen worden door jou gesignaleerd en je bent aanspreekpunt voor bewoners, vrienden en familie. Je verleent zorg op basis van de zorgvraag en draagt zorg voor een juiste overdracht aan je collega's. Dit alles doe jij in overleg en onder begeleiding van je werkbegeleider.

Hier ga je werken

Mooie, kleinschalige woonplekken in Utrecht, zijn het, waar 6-8 bewoners met dementie samen een huishouden vormen: De Prinses en De Geuzenveste in de wijk Zuilen, Nieuw Chartreuse in Ondiep en Parkwijk in Leidsche Rijn. Elke woning telt drie huishoudens. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met badkamer en deelt de grote huiskamer met open keuken. Hier werk je echt zelfstandig.

Je runt in feite zelf het hele huishouden, ondersteunt de bewoners door structuur aan te brengen in de dagindeling én je zorgt voor de sfeer. Want ook die is aan jou, je kunt het zo gezellig maken als je wilt. Waar het kan, betrek je de bewoners en laat hen hun keuzes maken. En ook al weet jij best dat iemand elke dag kaas op brood wil, jouw vraag bij het ontbijt is ‘en, wat wilt u er vandaag op, hagelslag of kaas?’

Je hebt veel vrijheid en veel verantwoordelijkheid. De familie is dol op je. Je doet ertoe. En jij? Jij hebt er lol in om het zo te organiseren. In jouw huishouden kan iedereen mee helpen koken en blijven eten. En heeft iemand iets lekkers meegenomen? Heerlijk! Niet alleen voor vader of moeder, maar voor de hele groep. 

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Voor meer infomatie kun je mailen naar een van onze praktijkopleiders via praktijkopleiders.utrechtstad@careyn.nl.

Een dagje meelopen kan nadat het selectiegesprek heeft plaatsgevonden.

Ja Ik solliciteer graag als Leerling Verzorgende IG voor zij-instromers - Utrecht Stad