MBO Verpleegkundige - Wijkteam Overvecht Vechtzoom - Utrecht Stad

Dit ga je doen

De cliënten waar je zorg verleend zijn heel uiteenlopend van aard. In de wijk Overvecht wonen boven gemiddeld veel ouderen en chronische zieken. Veel mensen in de wijk hebben een migratie achtergrond, waardoor je vaak in aanraking komt met verschillende culturen. Cliënten hebben veelal een lage sociaaleconomische status en een ongezonde levensstijl. Je hebt veel te maken met diabetes, dementie en overbelaste mantelzorgers maar ook zorgmijders, mensen die in eerste instantie helemaal geen zorg willen.

Met de verschillende huisartsen en casemanagers in de wijk is er een nauw samenwerkingen, bijvoorbeeld tijdens maandelijkse overleggen. Daarnaast is de samenwerking met het sociale domein zoals het buurtteam typerend voor de wijk Overvecht, ook door de vele (sociale) initiatieven.

Het wijkteam Overvecht Vechtzoom is een klein, hecht team van 6 tot 8 helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Net zoals de wijk zelf is het team heel divers. Je werkt samen met zowel jonge collega’s als oud gedienden met allerlei verschillende achtergronden. De collega’s starten 's ochtends gezamenlijk vanuit het kantoor midden in de wijk. Naast je collega’s is er ook een goede samenwerking met de andere wijkteams, zoals het wijkteam De Gagel. We zijn een zelf organiserend team. Dit betekent dat iedereen een rol heeft, naast de zorg voor cliënten. Uiteraard krijg jij ook een rol die bij je past en die je leuk vindt. Vind je het leuk om stagiaires te begeleiden of juist het implementeren van innovatieve ontwikkelingen? Veel is mogelijk en bespreekbaar.

Kortom een wijk met genoeg uitdagingen, waar je echt een verschil kunt maken voor jouw cliënten. En een team waar je een waardevolle bijdrage kunt leveren. Kom gerust eens kennismaken of een dagje meelopen.

Als verpleegkundige in de wijk kun je goed overstijgend denken en klinisch redeneren. Je vraagt door waar nodig. Je brengt een catheter aan, dient medicijnen toe en injecties. Je houdt je cliënten goed in de gaten en denkt preventief, vooral in situaties die snel veranderen. Zo regel je tijdig een decubitusmatras, of schakel je nachtzorg in. Bij de volledige verzorging van een cliënt ben jij als verpleegkundige het aanspreekpunt en houdt contact met de huisarts. Je betrekt familie en mantelzorgers en je bent de steun en toeverlaat van de wijkverpleegkundige. Dat je complexe zorg coördineert en een flinke verantwoordelijkheid hebt, vind je prettig, want het betekent dat je ook veel kunt betekenen!

Als verpleegkundige in de wijk vervul je naast het werken in de wijk ook de rol van zorgcoördinator. Dit houdt in dat je van een aantal cliënten zorgcoördinator bent en hierbij contacten onderhoudt met andere betrokken zorgverleners, familie en/of mantelzorgers van de cliënt. Je hebt een oog voor zelfredzaamheid en bewaakt hierin het proces bij de cliënt. Je hebt hierin een coördinerende rol en samen met je collega’s werk je hard aan het behalen van gestelde doelen. Als zorgcoördinator heb je dus een extra verdiepende taak: het verbreedt en het verdiept je functie. Hoe leuk is dat?! Je doet mee in de veranderende zorgvraag en dit alles doe je in samenwerking met je team en in samenspraak met de Wijkverpleegkundige. Kortom, we bieden je een extra uitdaging naast het verlenen van zorg bij de cliënt.

Wat wij verwachten


• Je hebt een diploma Verpleegkundige niveau 4 en BIG registratie op zak.
• Hart voor mensen: je wilt met aandacht onze cliënten stimuleren.
• Slim werken: je vindt het een sport om efficiënt en toch met kwaliteit te presteren en je bent zelfsturend.
• Plezier in wat je doet: je doet er alles aan om jouw werk tot een succes te maken, zowel voor jezelf als voor Careyn.

Kom jij ons Careyn wijkteam Overvecht Vechtzoom versterken in Utrecht Stad? Je bent van harte welkom! #samenwerkthetbeter

Arbeidsvoorwaarden


• We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie waar je wordt aangestoken door het enthousiasme en de gedrevenheid die er heerst. We bieden je een plek waar je je verder kunt ontwikkelen en een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het werkplezier van onze medewerkers.
• Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in functiegroep 45, minimaal € 2.419,91 en maximaal € 3.264,29 van de CAO VVT bij een fulltime dienstverband (36 uur).
• Bij deze CAO hoort ook een eindejaaruitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband (bij gebleken geschiktheid).

Hier ga je werken

‘De enige reden dat we hier zijn is omwille van de bewoners, het is hún huis’. Een warm bad, zo voelt het als je gaat werken in Rosendael in de Utrechtse wijk Overvecht. Teams zijn blij met nieuwe collega’s en dat merk je. In alles ademt het verpleeghuis gezelligheid en een gevoel van ‘thuis’ uit. Bewoners kunnen kiezen uit veel activiteiten, zoals ‘Uit eten in eigen huis’, schilderen en high tea-en. Het team (waaronder circa 100 vrijwilligers!) doet er alles aan om die goede sfeer te versterken voor de 126 bewoners. Een keer per week draait een vrijwilliger golden oldies muziek op het Rozenplein midden in het huis en op dat moment gaat iedereen uit z’n dak.

Er zijn afdelingen (grootschalig en kleinschalig) voor ouderen met een psychogeriatrische zorgvraag en voor ouderen met een somatische zorgvraag. Iedere bewoner beschikt over een eigen kamer en er is op iedere afdeling een gemeenschappelijke huiskamer. Daarnaast is er een afdeling voor bewoners met dubbelproblematiek en een afdeling voor bewoners met een islamitische achtergrond.

Medewerkers op Rosendael zetten de schouders eronder om iedere dag, en 24 uur per dag, goede en veilige zorg te bieden. Wil jij je verder ontwikkelen? Dan ben je hier aan het goede adres, want je krijgt alle ruimte en mogelijkheden!

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden? Een dagje meelopen is uiteraard mogelijk!

Wil je direct solliciteren? Klik op de sollicitatiebutton onderaan deze vacature en upload je cv en wensenbrief.

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Esther Kamp, Manager zorg, via 06-8351 0024 of mail haar via e.kamp@careyn.nl.

Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als MBO Verpleegkundige - Wijkteam Overvecht Vechtzoom - Utrecht Stad