Verpleegkundige - 24/32 uur - Revalidatie Tamarinde - Utrecht Stad

Dit ga je doen

Op onze revalidatieafdelingen komen cliënten voor geriatrische revalidatie of Eerste Lijns Verblijf. Zij verblijven gemiddeld 6-7 weken op de afdeling. De meerderheid van de cliënten keert terug naar huis, anderen verhuizen naar een blijvende woon-/ zorg voorziening. Doelgroepen die bij ons komen revalideren zijn cliënten na electieve of traumatische orthopedische ingrepen, Parkinson, COPD, hartaandoeningen en overige orgaanaandoeningen. De revalidatie wordt gekenmerkt door multiproblematiek, op medisch, functioneel en psychosociaal gebied.

Als verpleegkundige lever je op de afdeling een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de zorgverlening. Naast algemeen verzorgende en verpleegkundige taken vragen we in deze functie:

 • Verzorgen, verplegen en begeleiden van cliënten bij de taken die zij (nog) niet kunnen uitvoeren;

 • Bijdrage leveren aan de uitvoering van het revalidatieplan, door doelgericht te oefenen en begeleiden op de afdeling;

 • Het begeleiden van revalidanten en hun naasten in het gehele revalidatieproces van opname tot ontslag;

 • Frequent bijstellen en bespreken van het revalidatieplan in het MDO en met cliënten en hun naasten;

 • Proactief samenwerken met leden van het multidisciplinaire team;

 • Signaleren van (dreigende) complicaties of risico’s op medisch- verpleegkundig vlak en hier adequaat op handelen;

 • Uitvoeren van zorggerelateerde taken zoals dossiervoering, planning van zorgtaken en organisatie van de afdeling;

 • Het organiseren van zorg en voorwaardescheppende taken, binnen een zelfsturend teamconstructie;

 • Signaleren van knelpunten, meedenken en meewerken aan de oplossing hiervan;


Wat neem je mee?
Je bent verpleegkundige niveau 4 (mbo). Je hebt een actieve en ondernemende houding en bent in staat anderen te motiveren en te reflecteren op de eigen beroepsuitoefening. Je kunt zelfstandig werken en je werk goed organiseren. Je werkt op methodische wijze en staat open voor verandering. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt affiniteit met de ouderenzorg. Bij voorkeur heb je ervaring met revalidatie. Je bent in staat om binnen de enorme dynamiek hoofd- en bijzaken te onderscheiden en kunt rust en overzicht bewaren. Je kunt de verbinding maken met andere disciplines met als doel de cliënt centraal stellen en de zorg te optimaliseren.

Careyn is een prettige werkgever met een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:
 • Diverse ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden;

 • Het salaris is conform CAO VVT, afhankelijk van je opleidingsniveau, functie en ervaring. Voor verpleegkundige mbo niveau 4 gaat dat om FWG 45

 • Een jaarcontract wat bij de juiste klik uiteraard wordt omgezet naar een vast contract;

 • Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Hier ga je werken

‘Trots op je werk, dat je echt iets kunt toevoegen aan het leven van mensen’

Als je het grote plein bij zorgcentrum Nieuw Tamarinde op loopt, kun je wel eens diep ademhalen en blij worden dat je hier werkt. Het is een geweldige plek waar je op twee specialistische gebieden aan de slag kunt: bij revalidatie en bij psychogeriatrie. Beiden heel verschillend. Er zijn 2 afdelingen voor revalidatiezorg en kortdurende opname. De wisselingen van de circa 50 cliënten gaan snel en je verleent zorg ‘met de handen op je rug’: mensen moeten het echt weer helemaal zelf gaan doen om zich straks thuis weer te kunnen redden. Je kijkt hoe je als professional kunt inspelen op wat iemand nodig heeft en eigenlijk doet dat altijd een beroep op je creativiteit. Hoe leuk is het als je hoort dat iemand zich verheugt op jouw komst en gemotiveerd oefeningen doet? En dat het na een tijdje echt weer lukt om zonder hulpmiddelen te lopen?

De zorg voor mensen met dementie of Alzheimer is heel anders. Warmer. Je gaat een langdurige relatie met hen aan en ook met hun familie. Nieuw Tamarinde heeft 2 grote afdelingen voor 21 bewoners en drie (kleinschalige) woongroepen voor 6 bewoners. Elke bewoner heeft een eenpersoonskamer. Ook aan hen geef je zoveel mogelijk zorg ‘met de handen op je rug’. Toch is het hier spannend en hou je goed in de gaten hoever je daarin kunt gaan. Want als iemand helemaal uitgeput is van zichzelf wassen en aankleden en niet meer toe komt aan zijn geliefde hobby, dan gaat er iets mis. Grote foto’s op de wanden zorgen voor een fijne sfeer in huis. In het gebouw zijn ook een polikliniek, apotheek, huisarts en bloedafname-poli.

De teams die hier werken zijn betrokken en je merkt dat iedereen gaat voor kwaliteit. Wil je je verder bekwamen, dan vind je hier alle ruimte en mogelijkheden voor je ontwikkeling.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton onderaan deze vacature. Stuur ons je CV en een korte motivatie over waarom revalidatie je aanspreekt.

Neem voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature in Utrecht contact op met Anja van der Pouw, tel: 0682124098.

Ja Ik solliciteer graag als Verpleegkundige - 24/32 uur - Revalidatie Tamarinde - Utrecht Stad