Coördinator Verwijshulp - Zuid-Hollandse Eilanden

Dit ga je doen

Wil jij bijdragen aan toekomstbestendige zorg voor ouderen en kwetsbaren in de regio Zuid-Hollandse Eilanden? Lijkt het jou een leuke uitdaging om je met jouw team in te zetten voor de optimale afstemming tussen de vraag naar zorg en de beschikbaarheid van passende zorg? Zie jij het als een kans om een nieuw team te ondersteunen en verder te ontwikkelen binnen VH ZHE? Maak jij je graag sterk voor een goede en veilige leeromgeving waarin je samen ontwikkelt en samen successen viert? Dan komen wij graag met jou in contact.

De functie


Je bent verantwoordelijk voor de operationele uitvoering én resultaten van VH ZHE. Daarnaast houd je je bezig met het (door) ontwikkelen van het coördinatiepunt. Coachen en situationeel leiderschap tonen is daarbij een wezenlijk onderdeel van je aanpak. Je bent in staat om verbeteringen in een team met elkaar bespreekbaar te maken en hierbij de juiste interventies te doen. Je streeft ernaar het team zo ver te brengen dat zij in staat is om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het behalen van afgesproken resultaten. Je geeft de collega's duidelijkheid over doelstellingen en resultaat binnen de kaders zodat men kan zien waar er ruimte voor verbetering is.

Je hebt kennis van en affiniteit met zorgbemiddeling (bij voorkeur binnen de ouderenzorg) en je bent daardoor in staat de teamleden op inhoud te coachen en het team goed te vertegenwoordigen binnen de organisaties en in de regio. Je bent een netwerker en begrijpt dat VH ZHE het visitekaartje is voor de aangesloten partners waar jij het gezicht van bent en op de kaart dient te zetten. Je ziet het als een belangrijke verantwoordelijkheid om te bouwen aan positief relatiebeheer met verwijzers zoals ziekenhuizen en huisartsen. Je hebt de kennis en neemt de verantwoordelijkheid om over de grenzen van VH ZHE te werken aan steeds betere samenwerking in de regio, en houdt hierbij het eindresultaat voor ogen. Ook zet je jouw kennis in met betrekking tot het (her-)inrichten van proces en organisatie om te komen tot een betere ondersteuning van het werk bij VH ZHE.

Je analyseert signalen vanuit VH ZHE en adresseert deze op de juiste plek in de regio en draagt op die manier bij aan de strategische doelstellingen met VH ZHE in de regio.

Waar kom je te werken


VH ZHE is een samenwerking tussen vijf aanbieders die door hun krachten te bundelen in het verwijsproces samen verder willen komen, met als doel continuïteit en kwaliteit van toekomstbestendige ouderenzorg in de regio. Het team VH ZHE bestaat op dit moment uit ongeveer 2,5 fte, bestaande uit diverse parttime medewerkers die in dienst zijn bij verschillende aanbieders van ouderenzorg in de regio Zuid-Hollandse Eilanden die vanuit daar (mede) hiërarchische aansturing krijgen. Op dit moment bemiddelt VH ZHE alleen in kortdurende zorgvragen, maar daar worden dit jaar nog langdurige zorgvragen aan toegevoegd. Dit heeft mogelijk uitbreiding van het team tot gevolg (projectfase 2.0) en hier verwachten we jouw proactieve bijdrage in. Als coördinator zul je je door de regio heen bevinden omdat de teams op verschillende locaties werkzaam zijn.

Je legt verantwoording af aan zorgorganisatie Curamare. Ook draag je bij aan de stuurgroep vergaderingen, waar de bestuurders van de verschillende partners bij elkaar komen voor besluiten over de voortgang. Je begrijpt daarbij dat je in deze functie feitelijk werkt ten dienste van alle betrokken organisaties en stelt je neutraal op ten aanzien van de verschillende organisatiebelangen. Bij alles wat je doet stel je het cliëntbelang centraal. Vanuit je positie faciliteer je een goede verbinding en samenwerking tussen het team, de verschillende afdelingen van de ouderenzorg organisaties waarmee direct wordt samengewerkt en het management van de betrokken organisaties. Je brengt verandering in een goede relatie en samenwerking met de managers van de betrokken zorgbemiddelingsorganisaties teweeg.

Wie ben jij


Je bent een teamspeler en hebt een energieke en toegankelijke persoonlijkheid. Je zorgt ervoor dat iedereen zo optimaal mogelijk in zijn of haar rol komt. Jouw collega’s aanvullen en in hun kracht zetten is voor jou vanzelfsprekend. Je richt je daarbij op zaken als: omgaan met elkaar, communicatie, feedback geven en ontvangen en elkaar aanspreken. Je creëert overzicht en zorgt ervoor dat de juiste dingen op het juiste moment gebeuren en dat doelen worden gerealiseerd, de PDCA-cyclus is daarbij voor jou vanzelfsprekend. Je bent in staat om teamleden te coachen, zodat ze qua proces en op inhoud verder kunnen. Netwerken zit in jouw natuur, jij vertegenwoordigt VH ZHE in de regio Zuid-Hollandse Eilanden en werkt nauw samen met de hiërarchisch leidinggevende van de medewerkers.

Samengevat
 • Je hebt hbo (+) werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met leidinggeven aan zorgprofessionals;
 • Je houdt van pionieren en ontwikkelen;
 • Je staat stevig in je schoenen en weet goed om te gaan met het spanningsveld tussen de verschillende organisatiebelangen en het regionale belang;
 • Je bent proactief naar stakeholders van VH ZHE en voert actief relatiemanagement uit naar zowel de externe belanghebbenden als naar de aangesloten organisaties, met gevoel voor de samenwerking maar zónder het resultaat uit het oog te verliezen;
 • Je hebt oog voor de individuen in het team en in wat hen drijft in hun werk en bent in staat om de individuele teamleden te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling. Je doet dit in samenspraak met de betreffende hiërarchisch leidinggevende;
 • Je hebt inhoudelijke kennis van Zorgbemiddeling;
 • Je bent bekend met de geldende wet- en regelgeving (zoals die van de van de ZVW en WLZ);
 • Je bent in staat om de organisaties te helpen bij het inrichten van de processen en het beleid om cliënten op de juiste plaats op de Zuid-Hollandse eilanden op te nemen;
 • Je floreert in een veranderende en dynamische omgeving;
 • Je durft op een prettige wijze de betrokken organisaties aan het denken te zetten om tot verbeteringen te komen ten bate van de cliënt.

Wat bieden wij


We bieden een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. We faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambities.
 • Een contract voor 12 maanden voor 24-36 uur met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Salaris conform cao VVT schaal 60 op basis van een 36-urige werkweek.
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Onze arbeidsvoorwaarden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Heb je vragen over deze functie neem dan gerust contact op met Jolanda Corré, projectmanager Verwijshulp, via: 06-51 273 947.

Solliciteren kan per e-mail, eveneens aan Jolande Corré, via: info@jolandacorre.nl

Ja Ik solliciteer graag als Coördinator Verwijshulp - Zuid-Hollandse Eilanden