Kwaliteitsadviseur - District Utrecht West

Dit ga je doen

Als kwaliteitsadviseur van het district Utrecht West, adviseer en ondersteun je het management bij ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het kwaliteitsbeleid. Je werkt hierbij vanuit de visie en overtuiging dat kwaliteit in de lijn ontstaat. Als sparringpartner op zowel management- als teamniveau beschik je over enthousiasme om kwaliteit levend te maken en de aandacht hiervoor te vergroten.
Je coördineert, faciliteert, monitort en ondersteunt de ontwikkeling van kwaliteit & veiligheid van zorg in het primair proces. Daarnaast zorg je dat we voldoen aan kwaliteitsnormen inclusief (externe) verantwoording. Je stimuleert het leren en verbeteren bij medewerkers, in de teams en bij management en begeleidt ze in het gebruik van kwaliteitsinstrumenten.
Je bent allround inzetbaar, dat betekent dat je over de capaciteiten en vaardigheden beschikt om met alle kwaliteitsinstrumenten te werken zoals interne audits, incidentanalyses, calamiteitenonderzoek, prospectieve risico-inventarisaties en -analyses, tevredenheidsonderzoek etc..

Verder ben je lid van het MT van het district. Je werkt in het district nauw samen met het regionale netwerk van kwaliteitsverpleegkundigen, wijkverpleegkundigen en taakhouders kwaliteit in het team en zoekt proactief afstemming met collega kwaliteitsadviseurs uit andere districten en de centrale kwaliteitsadviseur.

Hier ga je werkenCareyn heeft voor de komende jaren de opgave om de kwaliteitsprocessen verder te optimaliseren. In elk van de vier districten (Utrecht Stad, Utrecht West, Zuid Hollandse Eilanden en DWO/ NWN) is een kwaliteitsadviseur werkzaam die hier een belangrijke rol in heeft.

Binnen het district Utrecht West bevinden zich drie verpleeghuizen en door heel het district zijn onze wijkteams actief. Wij hebben 1850 cliënten/bewoners, bijna 1200 medewerkers en 500 vrijwilligers.

In onze visie staat dat wij in 2025 één van de meest gewaardeerde partners willen zijn in het optimaliseren van de ervaren kwaliteit van leven van ieder mens. Jij speelt in dit onderdeel van onze visie een sleutelrol binnen het district Utrecht West.

Jouw profiel


 • Je hebt een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding, aangevuld met cursussen betreffende kwaliteit van zorg.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring en uitgebreide kennis van zorgprocessen, verbetermethodieken en kwaliteitsmanagement.
 • Je bezit kennis van de zorg, zorgprocessen, verbetermethodieken, kwaliteitsmanagement en risicomanagement.
 • Je beschikt over aantoonbare uitgebreide kennis van wet- en regelgeving en de externe ontwikkelingen.
 • Je hebt een proactieve, flexibele en resultaatgerichte instelling en bent in staat om te acteren in een dynamische omgeving.
 • Je bent een communicatief sterke adviseur: je bent in staat om je in te leven in gesprekspartners en diverse gespreksstijlen op verschillende niveaus aan te nemen.
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid zijn een 'must'. Je bent een analytische professional; je beschikt over de vaardigheid om van groot naar klein en van klein naar groot te redeneren en acteren.

Dit mag je van ons verwachten


 • We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie waar je wordt aangestoken door het enthousiasme en de gedrevenheid die er heerst.
 • We bieden je een plek waar je je verder kunt ontwikkelen en een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het werkplezier van onze medewerkers.
 • Het salaris is volgens de CAO VVT ingedeeld in FWG 60, maximaal € 5.593,19 o.b.v. een fulltime (36 uur) dienstverband en afhankelijk van ervaring.
 • Wij bieden je een vast contract aan voor 32 tot 36 uur per week met een proefperiode van twee maanden.
 • Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Meer informatie? Klik dan op de link 'Arbeidsvoorwaarden' onder het kopje 'Wat wij bieden'.
Utrecht West

“Mooi is dat wij mogen zien hoe iemand zijn leven rooit. Wij helpen daarbij, maar zullen het nooit overnemen”

Mensen in hun eigen kracht zetten waarvan ze soms zelf niet eens weten dat ze die hebben, dat is wat de 5 wijkteams in Woerden en omgeving het mooiste vinden. Zoals de slecht ziende cliënt die na een half jaar met hulp oefenen nu helemaal zelfstandig insuline kan spuiten, wow! Daar worden de zorgprofessionals blij van. Zo houden mensen het langst het heft in eigen handen en dat is precies de bedoeling. Je hebt te maken met een diverse groep cliënten van wie het merendeel kwetsbare 70-plussers zijn. In de teams kun je je naar hartelust ontwikkelen. Er zijn regelmatig trainingen, projecten en klinische lessen over gespecialiseerde onderwerpen. Er is een wijkteam in het Schilderskwartier, in de bomen- en bloemenbuurt, Molenvliet, het centrum en het dorpje Zegveld. Werk je hier, dan kun je in principe alles op de fiets doen. Behalve Zegveld, maar met een elektrische fiets ben je daar ook zo.

Ontdek het werken bij Careyn

Wil je meer weten? Bekijk de video's en artikelen over onze organisatie, de doorgroeimogelijkheden, het werken bij Careyn en nog veel meer op onze blogpagina en schrijf je in om de nieuwste artikelen en video's te ontvangen.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Annemieke Damen Manager extramuraal 06 – 57 14 92 08, of met Paul van Moorst Manager intramuraal 06 – 16 02 17 24.

Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Een geschiktheidsassessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Ja Ik solliciteer graag als Kwaliteitsadviseur - District Utrecht West