Kwaliteitscoach - Utrecht West

Dit ga je doen

Ben jij enthousiast, wil je graag de kwaliteit verbeteren, vind je het leuk om te coachen on the job, vind je het niet erg om nog (deels) het wiel uit te vinden in deze rol en vind je het leuk om scholingen te geven? Dan zoeken we jou!
Als wijkverpleegkundige met de rol kwaliteitscoach coach je meerdere teams binnen de extramurale zorg op het gebied van kwaliteit. Dit doe je aan de hand van de opgehaalde informatie uit de kwaliteitsindicatoren. Je bent aanwezig in een wijkteam om het team te coachen en samen met hen de gestelde doelen te behalen. Je blijft door het coachen van een team en af en toe ook een aantal cliënten te verzorgen BIG-geregistreerd en bekwaam in het stellen van een indicatie.
Samen met de manager zorg heb je regelmatig overleg over de ontwikkeling van de teams, wat er goed gaat en wat er nodig is om de teams verder te ontwikkelen op het gebied van kwaliteit. Dit bespreek je uiteraard ook met de wijkverpleegkundige van het team. Daarnaast werk je nauw samen met de kwaliteitsadviseur.
Buiten het coachen van de teams liggen er uitdagingen op verschillende kwaliteitsvraagstukken. Binnen deze vraagstukken denk je mee en schrijf je in samenwerking met anderen verbeterplannen/implementatieplannen (denk hierbij aan o.a. methodisch werken). Dit alles doe je middels de PDCA cyclus. Het geven van scholingen op het gebied van zorgcoördinatorschap behoort ook tot één van jouw taken, dit doe je in roulatie met de andere kwaliteitscoach.

Wat ga je doen:

 • Je coacht wijkteams op het gebied van kwaliteit;
 • Je coacht zowel de wijkverpleegkundigen als de teamleden;
 • Je maakt op verschillende kwaliteitsindicatoren inzichtelijk, hoe de teams ervoor staan en maakt hier d.m.v. gesprekken met de manager zorg en de wijkverpleegkundigen afspraken over. Die worden vast gelegd in de ontwikkelregisters van de teams;
 • Je neemt actief deel aan overleggen op het gebied van kwaliteit (denk hierbij ook aan de overleggen rondom de MOZ);
 • Je denkt en acteert mee in kwaliteitsvraagstukken;
 • Je geeft scholingen rondom het indiceren en het zorgcoördinatorschap en zorgt dat deze up- to-date zijn;
 • Coachen van de themagroepjes binnen het vakgroepoverleg wijkverpleging m.b.t. PDCA.


Wat verwachten wij van jou:
 • Je hebt een afgeronde HBO-V opleiding en je bent BIG geregistreerd;
 • Twee jaar werkervaring als wijkverpleegkundige binnen Careyn is een pré;
 • Kennis van de ZVW & WLZ;
 • Affiniteit met indicatiestellingen en kennisoverdracht d.m.v. het geven van scholingen;
 • Communicatief sterk en je kunt goed luisteren, maar ook respectvol feedback geven;
 • Een analytisch vermogen die je kan vertalen naar verbeterpunten van wijkteams;
 • Je bent in het bezit van eigen vervoer.


Wat kan je van ons verwachten:
 • ondersteuning van de kwaliteitsadviseur en de managers;
 • De rol is nieuw binnen Utrecht-West. Het biedt je de mogelijkheid om mee te denken hoe we de rol vorm kunnen geven;
 • We geven elkaar op een respectvolle manier feedback;
 • Regelmatige intervisie met je collega om van elkaar te kunnen leren omtrent coaching;
 • Scholing op het gebied van coachen, indiceren en train de trainer. • Utrecht West

  De mensen waar je thuis komt in deze wijken zijn heel uiteenlopend van aard. Je hebt veel te maken met ouderen en chronisch zieken en regelmatig is de sociaaleconomische status laag, de geletterdheid niet hoog en de leefstijl niet erg gezond. Het team Kanaleneiland/Rivierenwijk/Dichterswijk/Transwijk telt 18 helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. De teams in West Noord (Lombok) en West Zuid (Oog in Al) bestaan uit circa 14 collega’s. Boeiend aan deze wijken is dat je niet alleen goed samen werkt met de huisarts, de diëtist en de fysiotherapeut, maar ook met maatschappelijke ondersteuning. Er vindt regelmatig overleg met hun plaats en dat komt de cliënt ten goede!

  Het wijkkantoor is de uitvalsbasis van waaruit de zorg georganiseerd en geleverd wordt. Je eigen wijkteam heeft minimaal 1 keer per maand een teamoverleg, waarbij jullie de dagelijkse en thematische zaken bespreken in een open en veilige sfeer. Het is leuk als je mee kunt denken aan verbeteringen. Zo is preventie bij diabetes en COPD belangrijk en help je om leefstijl te verbeteren met afvallen en meer bewegen. Ook doe je vaak aan valpreventie. Zo jammer dat die nieuwe sloffen met die leuke pompoenen die je cliënt heeft meegenomen van een vakantie echt te glad en te wijd zijn! Je adviseert haar anti-slipsokken en legt uit waar ze nog meer op kan letten om niet meer te vallen. ‘Zorgmijders’ vind je een extra uitdaging, mensen die eerst van geen hulp willen weten. Als je het vertrouwen wint en iemand die eerst niet meer naar buiten wilde toch weer de eerste stappen zet, kan je dag niet meer stuk.

  Ontdek het werken bij Careyn

  Wil je meer weten? Bekijk de video's en artikelen over onze organisatie, de doorgroeimogelijkheden, het werken bij Careyn en nog veel meer op onze blogpagina en schrijf je in om de nieuwste artikelen en video's te ontvangen.

  Wat wij bieden

  Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

  Interesse?

  Interesse?
  Ben je enthousiast worden?
  Wil je meer informatie over wat er precies bij de rol komt kijken, neem dan contact op met Wilma van Doorn, 06-20004888 of onze Recruiter Wanda Vermeulen via 06-83483373.

  Ja Ik solliciteer graag als Kwaliteitscoach - Utrecht West