Bewegingsagoog Hellevoetsluis - 24 uur

Dit ga je doen

Samen werkt 't beter! Careyn zet zich in voor de gezondheid en het welzijn van kwetsbare ouderen. Met professionele medewerkers biedt Careyn zorg, hulp en ondersteuning. Als het nodig is, staan we klaar als betrokken partner met producten en diensten op het gebied van Geriatrische Revalidatie Zorg, Verpleeghuiszorg, Fysiotherapie et cetera. Kom jij ons Careyn team versterken?

Voor ons behandelteam in Hellevoetsluis zijn wij op zoek naar een enthousiaste:
Bewegingsagoog of therapie-assistente
24 uur per week
Beschikbaar per 1 januari 2022
Werkdagen in overleg

Je werkplek:
De Grootenhoek en Rozenhoek zijn een verpleeghuizen in het district Zuid Hollandse Eilanden van Careyn. In het verpleeghuis verblijven verschillende doelgroepen, maar met name; somatiek en psychogeriatrie.
Daarnaast zal de Torenhoeve een werkplek voor je worden, hier verblijven ouderen met een psychiatrische problematiek.
Het paramedische behandelteam van fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en bewegingsagoog, is op zoek naar een bewegingsagoog. Dit is een relatief nieuwe functie binnen ons district. Hierdoor is er genoeg ruimte om mee te denken en mee te ontwikkelen.

Als bewegingsagoog ben je verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van een gevarieerd aanbod van beweegvormen voor onze mensen met psychogeriatrische, psychiatrische- en somatische problemen.
Met je enthousiasme weet je bewegen te stimuleren; zowel individueel als in groepsverband. Je kunt goed zelfstandig functioneren, maar werkt ook samen in een team van fysiotherapeuten om aan een beweegbehoefte te kunnen voldoen voor het optimaliseren van de ervaren kwaliteit van leven. Je weet de zorgmedewerkers te overtuigen van de toegevoegde waarde van bewegen.


Wij vragen:
- Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding beweegagoog MBO niveau 4 of CIOS met de differentiatie bewegingsagoog.
- je hebt minimaal 1 jaar werkervaring als bewegingsagoog bij voorkeur in een verpleeghuis;
- je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied;
- je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; je kunt de wijze van communiceren goed afstemmen op de betrokkenen;
- je bent sociaal, creatief, flexibel, kritisch en collegiaal;
- je kunt onbevooroordeeld luisteren, motiveren en stimuleren.


Hier ga je werken

‘Er waait een frisse wind door onze gangen. En niet vanuit de Noordzee’

Er waait een frisse wind op De Rozenhoek en die komt niet uit de Noordzee dit keer. Het zorgteam schudt de kussens op en koerst op wat de bewoner belangrijk vindt in plaats van dat het zich richt op de taken die er moeten gebeuren. Zo stellen de helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen in De Rozenhoek steeds meer vragen: waar wordt de bewoner blij van en wat vindt hij leuk om te doen? Om vervolgens te kijken of ze daarin kunnen voorzien en hoe ze mensen kunnen steunen om hun eigen leven te leiden. Het inspireert zowel de bewoners als de zorgprofessionals.

Het is een echte koerswijziging. Vanouds is de zorg in de Rozenhoek gericht  op het ‘ontzorgen’ van bewoners, al vanaf 1960. Het idee was dat de oude marinemannen die het bejaardentehuis in gingen niks meer hoefden te doen en dat dat goed was. Helaas worden mensen niet beter van niks doen. Ook voor de zorgprofessional werkt het beter om mensen te motiveren en stimuleren. Het team voert onderling veel gesprekken en zoekt manieren om dingen anders te organiseren met oog voor kleine dingen. Kom je op De Rozenhoek werken, dan kun je jouw expertise en ideeën goed inzetten. Je collega’s zijn er benieuwd naar, net als naar jóuw wensen om te groeien en jezelf verder te ontplooien.

Het gebouw telt drie verdiepingen. Op twee daarvan wonen mensen met somatische klachten (66) en op de begane grond wonen dementerende ouderen (16). Omdat het met openbaar vervoer lastig te bereiken is, is het handig om een auto te hebben of in de buurt te wonen.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Wat wij bieden:
Careyn is een prettige werkgever met een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden. Aangezien dit een nieuw op te zetten functie in dit district betreft bieden we je de mogelijkheid om mee te denken aan de invulling van deze functie.
Wij bieden arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT. Salarisschaal afhankelijk van het opleidingsniveau, voor bewegingsagoog met bovenstaande opleiding wordt uitgegaan van FWG 45. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Meer informatie & solliciteren
Neem voor meer informatie contact op met Mieke Huizinga, Fysiotherapeut, 0630423264.
Solliciteren op deze vacature kan tot en met 1 december via onderstaande sollicitatiebutton. 9 december zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.Ja Ik solliciteer graag als Bewegingsagoog Hellevoetsluis - 24 uur