Casemanager Dementie - 24-28 uur - Westland

Dit ga je doen

Voor een enthousiast team in het Westland zoeken wij per direct een Casemanager Dementie voor 24-28 uur per week om het team te komen versterken!
Als Casemanager Dementie bij Careyn werk je in een professioneel team van casemanagers en bouw je mee aan de professionalisering van casemanagement in het Westland.

De functie
De problematiek voor dementerende klanten en hun mantelzorgers is complex. Gaandeweg het dementeringsproces neemt de complexiteit toe. De noodzaak van een casemanager dementie als vast contactpersoon gedurende het hele traject vanaf de eerste vermoedens van de huisarts (de diagnose) tot en met de eerste periode na opname wordt inmiddels algemeen erkend.
Als casemanager dementie ondersteun en begeleid je zowel de klant als diens mantelzorgers, waarbij wordt geprobeerd om het thuis wonen zo lang mogelijk op een verantwoorde manier mogelijk te maken. Hiertoe informeer en adviseer je in de verwerking van de ziekte en in het aanleren van manieren om praktisch en emotioneel met de ziekte om te gaan.
Daarnaast bewaak je de onderlinge samenhang in de zorgverlening zodat kwalitatief breed verantwoorde zorg geleverd kan worden vanuit de vraag en de behoefte van de klant. Je coördineert en bemiddelt en je geeft tevens voorlichting over de mogelijkheden in de zorg.

Vind je het een uitdaging om met beide benen op de grond te staan als voor mensen met dementie en hun naasten de wereld op zijn kop staat? Dan zoeken we jou!

Dit neem je mee
• Je bent in het bezit van HBO werk- en denkniveau, blijkend uit een diploma HBO Verpleegkunde inclusief actuele BIG registratie. Daarnaast ben je in het bezit van de opleiding casemanager dementie of je bent bereid deze opleiding te gaan volgen.
• Je hebt kennis over en affiniteit met het ziektebeeld dementie en de gevolgen daarvan in het dagelijks leven.
• Je kunt goed methodisch en systematisch werken.
• Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
• Je hebt affiniteit met klanten met dementieel syndroom.
• Je bent goed in staat om zowel zelfstandig als in een team te werken.
• Je bent creatief, daadkrachtig en stressbestendig.
• Je kunt goed relativeren.
• Je beschikt over een gezonde dosis humor.
• Je bent in het bezit van een eigen auto en rijbewijs
• Indien je beschikt over een netwerk in het Westland is dit een pre.

Wat wij je bieden
• Een uitdagende en zelfstandige functie waarin je je kunt ontplooien en ontwikkelen.
• Een warm en deskundig team waarin je komt te werken, een uitgebreid inwerkprogramma en inwerkbuddy
• Regelmatige werktijden! (geen avond en weekenddiensten)!
• Het salaris is volgens CAO VVT schaal 50. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.
• Een arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
• Een proeftijd van een maand.
• Aangesloten bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
• Diverse ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden,

Careyn is met ruim 7.000 medewerkers één van de grootste zorgaanbieders in Nederland op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Wij staan voor vitaliteit, verbinding, levendigheid en goede zorg in elke wijk, buurt of woongemeenschap. Wij stimuleren zelfredzaamheid en eigen regie zo veel mogelijk. Als het nodig is staan we klaar als betrokken partner met producten en diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor iedereen: jong en oud, gezond of kwetsbaar.
Bij Careyn werken enthousiaste professionals en daar zijn wij trots op! Al onze medewerkers draaien mee in een toegewijd team met een gemeenschappelijk doel: samen werken én samenwerken aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze klanten.

Hier ga je werken

“Goed als je van jezelf al veel structuur in huis hebt”

Open en onbevangen, dat is hoe het team van Rozenhof wil samenwerken met haar bewoners met dementie. Betrokkenheid is belangrijk, net als attent zijn voor elkaar. Je vindt het hier terug in kleine en grote dingen en zorgt ervoor dat mensen zich veilig voelen. Fijn voor de sfeer! Het traditioneel gebouwde woonzorgcentrum staat midden in de bloemenbuurt in Naaldwijk. Elke oudere (van de 26) heeft een eigen woon-/ slaapkamer met eigen sanitair en er zijn 3 grote huiskamers om elkaar te ontmoeten.

Het zorgteam bestaat uit zo’n 20 helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen en is hecht en betrokken. Het werk is levendig en er is veel te doen. In het programma zit een duidelijke structuur, maar je gaat niet bepaald standaard aan de slag door bijvoorbeeld iedereen tegelijk uit bed te halen. Hier kijk je wat elke bewoner nodig heeft. De ene bewoner doet het rustig aan ’s morgens, de ander heeft wat sturing en motivatie nodig bij het opstaan. En zo vraagt elk moment jouw unieke aandacht: het ontbijt, de koffie, het gezamenlijke middageten, de hele dag door.

Omdat de Rozenhof een grote verpleeghuisafdeling is, zijn er veel prikkels. Het is dan ook fijn als je van jezelf al een sterke eigen structuur hebt waar je je aan vast kan houden. Ook doortastend en zelfstandig werken is handig op een plek waar je soms snel moet beslissen en handelen. En wil je verder groeien? Dan vind je hier alle ruimte en ondersteuning voor je ontwikkeling. Want bouwen aan de kwaliteit van zorg gaat door.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Interesse?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Petra Matthijsen (Manager Specialistische Zorg) via P.Matthijsen@careyn.nl. Tel: 06 10921684 (di tm vr)

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Casemanager Dementie - 24-28 uur - Westland