Kwaliteitsverpleegkundige - Weddesteyn - Woerden

Dit ga je doen

Als expert en gezondheidsbevorderaar ben jij als kwaliteitsverpleegkundige verantwoordelijk voor het realiseren en (blijvend) bevorderen van kwaliteit van zorg binnen de locatie waarvoor je werkt, zodat er voldaan wordt aan de kwaliteitseisen die bewoners, mantelzorgers, de organisatie, IGJ en de verzekeraars stellen. Integrale, persoonsgerichte zorg staat daarbij centraal: zorg die aansluit bij een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven van de bewoner. Het bieden van veilige zorg maakt hier onderdeel van uit. Denk hierbij onder andere aan: hygiëne en infectiepreventie, medische behandeling, onvrijwillige zorg, medicatieverstrekking. We kiezen met elkaar voor goede zorg, Careyn biedt je genoeg gereedschap om dat te realiseren. Jouw uitdaging als kwaliteitsverpleegkundige is om onze medewerkers intrinsiek te motiveren en mee te nemen in de veranderingen. Je jaagt continu het verbeteren van kwaliteit van zorg en het ‘kwaliteitsdenken’ aan, door jezelf en je collega’s steeds de vraag te stellen hoe het nog beter kan. Je zorgt voor een optimaal leerklimaat op het gebied van kwaliteit van zorg.
Naar je collega’s toe vervul je een coördinerende en coachende rol. Je bent voor hen een vraagbaak en je draagt je ervaring en kennis actief over. Door jouw inhoudelijke expertise als kwaliteitsverpleegkundige, eigenaarschap en autonomie weet je mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen.

Je bent professional op het gebied van kwaliteit vanuit cliëntperspectief en vertaalt de laatste stand van de wetenschap (Evidence Based Practice) naar de dagelijkse werkpraktijk. Je zorgt ervoor dat procedures en processen actueel zijn en worden opgenomen in het dagelijks handelen van medewerkers, zodat methodisch werken een tweede natuur wordt. Je organiseert en stimuleert daarbij multidisciplinaire samenwerking en kennisoverdracht.

Jouw doel is een omgeving te creëren van continu verbeteren op het gebied van kwaliteit. Je zet de teams daarmee zoveel mogelijk in hun kracht op kwaliteitsgebied.. Dit doe je o.a. door actief verbeteringen door te voeren o.b.v. interne ontwikkelingen (bijvoorbeeld klachten, MOZ meldingen) en externe ontwikkelingen (bijvoorbeeld innovaties in het vakgebied). Het resultaat van jouw handelen heeft o.a. invloed op de cliënttevredenheid, borging van kwaliteit van zorg, houding, gedrag en werkplezier in het team (b.v. eigenaarschap, oplossend vermogen en leerhouding). De functie van Kwaliteitsverpleegkundige is dé kans om jouw carrière (verder) te ontwikkelen naar het tactische/strategische niveau, én om als coach te werken met je collega’s.

Dit verwachten wij van jou


 • Een afgeronde opleiding HBO Verpleegkunde, of een van de voorgangers van deze opleiding en enkele jaren ervaring. Ook ben je bekwaam: je ervaring is up-to-date.
 • Je vindt het een uitdaging om zelfstandig binnen een team te functioneren en je bent een kei in prioriteren.
 • Je hebt een goed analytisch vermogen en kun je dit vertalen naar verbeterpunten in samenwerking met de medewerkers van de teams. Methodisch werken heeft voor jou geen geheimen.
 • Communicatief ben je sterk: je kunt goed luisteren, maar ook respectvol feedback geven.
 • Op diverse niveau’s is de functie uitdagend en daarom is humor en relativeringszin noodzakelijk.


Dit kun je van ons verwachten


 • Wij bieden je een functie aan voor 32 uur per week.
 • Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in functiegroep 55, minimaal € 2.533,15 en maximaal € 4.021,18 van de CAO VVT bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Bij deze CAO hoort ook een eindejaaruitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
 • Als we het samen zien zitten, bieden wij je eerst een contract voor bepaalde tijd met de mogelijkheid om deze later om te zetten in onbepaalde tijd.
 • We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie waar je wordt aangestoken door het enthousiasme en de gedrevenheid die er heerst.
 • We bieden je een plek waar je je verder kunt ontwikkelen en een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het werkplezier van onze medewerkers.

Hier ga je werken

"Gelukkig zijn en je goed voelen is belangrijk in Weddesteyn"

Hier wonen mensen die lichamelijk zorg nodig hebben, mensen met dementie en ouderen die revalidatie nodig hebben op tijdelijke basis. De focus van het multidisciplinaire team ligt op veerkracht, op mogelijkheden en op wensen van de bewoners. Het betekent dat het bewoners begeleidt in hun welzijn in plaats van al zorgend de dingen uit handen nemen.

Die manier van kijken en werken doet een beroep op creativiteit en organisatievermogen. Dat zit ‘m in kleine dingen: iemand die graag doucht voordat hij in bed stapt, hoeft niet per se ’s morgens onder de douche. En revalideren hoeft niet persé binnen, het kan ook tijdens een wandelingetje buiten als dat nou veel beter in iemands leven past. Ook familieparticipatie is belangrijk. Daarom doen de mensen in Weddesteyn hun best om de sociale omgeving te betrekken in het leven binnenshuis. Er heerst een fijne collegiale sfeer en je zult merken dat het samen ontwikkelen inspirerend is.

Ook het restaurant zorgt ervoor dat dit grote huis in Woerden een levendige plek binnen de gemeenschap inneemt. Het is voor bewoners en voor mensen ‘van buiten’, met uitzicht op de speelplaats van het kinderdagverblijf. Hoe leuk wil je het hebben?

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton.

Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met Lie San Tan, recruiter op nummer 06-82534787.

Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Kwaliteitsverpleegkundige - Weddesteyn - Woerden