Planningsconsulent - de Ark - Wateringen

Dit ga je doen

Een professioneel rooster is noodzakelijk om de zorgdiensten te matchen met wat onze bewoners nodig hebben. De wensen van de cliënt staan bij Careyn centraal, en daar passen we ons werkritme graag op aan. Dit kan soms een uitdagende puzzel zijn, iedere medewerker heeft logischerwijs ook zijn of haar voorkeuren. Daarnaast moeten we voldoen aan de wettelijke kaders.

Is de juiste balans hierin zoeken helemaal jouw ding? Dan is wellicht de functie als planningsconsulent iets voor jou! Lees hieronder verder wat deze functie je biedt.

In samenspraak met de collega’s in de directe zorg, maak je sluitende basisroosters voor de Ark in Wateringen. Je stemt hierbij af met de managers. Je plant het rooster voor een specifiek team en werkt daarnaast samen met je collega-planners. Daar waar je structurele knelpunten signaleert, bespreek je dit met de managers. Je houdt zoveel als mogelijk rekening met de persoonlijke belangen van medewerkers zonder de wettelijke kaders en Careyn kaders uit het oog te verliezen. Je neemt eigenaarschap voor een goede, tijdige en eenduidige (administratieve) verwerking rondom de roostering.
Je informeert je teamleden over de planning en schakelt met uitzendbureaus waar nodig. Je moet hiervoor ervaring hebben met planning, snel kunnen schakelen en stevig in je schoenen staan. Voor vragen over verlof en vrije uren kunnen collega’s ook altijd bij jou terecht. Ook zorg jij voor een tijdige planning rondom te vakanties, zodat niemand voor verassingen komt te staan.

Wat wij vragen


  • MBO-werk en denkniveau;

  • Ervaring met personeelsplanning en roostering;

  • Kennis van relevante wet en regelgeving en actuele roosterregels;

  • Administratief en cijfermatig inzicht;

  • Inzicht in de organisatie en zorgvraag;

  • Ervaring met zowel planmatig werken als ad hoc werkzaamheden;

  • Ervaring met het werken met MS Office (Excel) en planningstools;

  • Aanpassingsvermogen m.b.t. wisselende teams;

  • Affiniteit met ‘werken in de zorg’.


We bieden je een contract van 20 uur. Je werkt maximaal 8 uur op een dag tussen 8:30 en 17:00. Voordat je als planningsconsulent aan de slag gaat volg je een korte training om de systemen te leren kennen. Je komt te werken op de Ark in Wateringen. We zijn op zoek naar twee planningsconsulenten, één voor de afdeling Verblijf Licht (somatiek) en één voor de afdeling Kleinschalig Wonen (PG).

Hier ga je werken

“We vragen nu: wilt u ’s morgens of liever ’s avonds onder de douche?”

Aan de buitenkant is De Ark gewoon een zorgcomplex in het dorpje Wateringen, een hechte gemeenschap tegen de stad Den Haag aan. Hier kunnen mensen deels zelfstandig wonen in de 60 appartementen met waar nodig 24-uurs zorg en ondersteuning. In het andere deel wonen 38 dementerende ouderen op een kleinschalige manier. Zij hebben een eigen zit-slaapkamer en leven als een gezin met z’n 7-en of 8-en in de gezamenlijke huiskamer met een open woonkeuken.

Binnen in De Ark borrelt het. Een paar jaar geleden zou deze locatie inkrimpen, maar daar is geen sprake meer van: de Ark leeft en vernieuwt volop. Zo’n 150 vrijwilligers zorgen voor een geweldige sfeer en er zijn tal van activiteiten, tot en met een klaverjasmarathon. Van plezier maken blijf je langer gezond, het past helemaal in de kijk op gezondheid die de werkwijze van het zorgteam bepaalt.

In plaats van zich te richten op allerlei taken, kijkt het team wat iemand nodig heeft om plezier en voldoening in de dag te hebben. Zelf wordt het daar ook hechter van. Het is namelijk heel inspirerend om je eigen zorgkwaliteit te verbeteren. En zelfstandiger: het opnameproces ligt nu bij het team, er is ruimte voor eigen initiatief en je kunt veel zelf regelen en verbeteren. Je bent van harte welkom met je frisse ideeën en werkplezier! En wil je jezelf verder bekwamen, dan vind je bij De Ark volop ruimte en ondersteuning bij scholing.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Heb je meer informatie over deze functie? Daarvoor kun je terecht bij Sacha Blom (Manager Zorg van de Ark) via 06- 82 75 92 38. Ben je enthousiast en wil je meteen reageren? Dat kan via de sollicitatiebutton!

Ja Ik solliciteer graag als Planningsconsulent - de Ark - Wateringen