Praktijkbegeleider - 24/32 uur - Maria Oord - Vinkeveen

Dit ga je doen

Als praktijkbegeleider zorg je voor een warm welkom van de studenten en begeleid je hen persoonsgericht, in samenwerking met de werkbegeleiders en het team. Je bent op de werkvloer aanwezig om daar direct ondersteuning en feedback te geven aan de studenten en werkbegeleiders. Je bent gericht op het versterken van het zelflerend vermogen en zelfregie. Je begeleidt en coacht de student om zijn stage- en leerdoelen te behalen. Je zoekt altijd naar mogelijkheden en oplossingen. Jij weet namelijk als geen ander hoe belangrijk en leuk het is om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast help je de werkbegeleider om zo goed mogelijk haar of zijn werk te kunnen doen. Jouw kracht en waarde ligt in de directe begeleiding en coaching in de directe praktijk!

Een belangrijke taak als praktijkbegeleider is dat je knelpunten in de kwaliteit van het praktijkleren signaleert, bespreekbaar maakt en verbetervoorstellen doet.
Jij gelooft dat studenten het meeste leren wanneer zij zelf de regie hebben over hun leerproces. Je hebt aandacht voor de persoon en omgeving en past je begeleiding daarop aan. Vanuit jouw eigen deskundigheid weet je hoe je aansluit op de persoonsgerichte vraag van de cliënt of bewoner. Jij legt de lat hoog en bent te allen tijde een voorbeeld voor je collega’s, in vakbekwaamheid én in houding en gedrag. Daarnaast heb je regelmatig contact met praktijkdocenten van onderwijsinstellingen, werk je nauw samen met je collega praktijkbegeleiders, de praktijkopleider, manager en andere collega’s, samenwerking gaat jou goed af! Als praktijkbegeleider werk je op meerdere afdelingen binnen de locatie Maria Oord. Je begeleidt de student in de praktijk. Je werkt mee, gericht op het begeleiden van de student. Je helpt de student om de zorg persoonsgericht te bieden. Dit alles in de directe praktijk. Je werkt mee daar waar de student ondersteuning vraagt en nodig heeft. Als praktijkbegeleider ben je boven formatief (je wordt niet ingeroosterd).

Een belangrijke taak is dat je knelpunten in de kwaliteit van het praktijkleren signaleert, bespreekbaar maakt en verbetervoorstellen doet.

Careyn


Wij zijn trots op ons mooie werk. Wij zijn altijd dichtbij onze bewoners en cliënten. We ondersteunen hen waar dat nodig is en zien daarbij altijd de mens achter de bewoner of cliënt. De groep ouderen en kwetsbare mensen blijft groeien. Meer oudere mensen met veelal meerdere aandoeningen tegelijk. Bij deze doelgroep ligt de focus van Careyn. Om voor die mensen van betekenis te kunnen zijn, gaan we steeds meer persoonsgericht werken. Daar waar we voorheen bijvoorbeeld de vraag stelden: ‘Wat mankeert u?”, laten we ons nu leiden door de vraag ‘Wat vindt u belangrijk?’ Niet de aandoening, maar het leven en de mens centraal, met al zijn verlangens en behoeften.
Onze missie is om in 2025 één van de meest gewaardeerde partners te zijn in het optimaliseren van de ervaren kwaliteit van leven van ieder mens; altijd in nabijheid en zo veel mogelijk op de wijze én de plek die de mens zelf verkiest.
Wij onderscheiden ons van anderen doordat wij een echt leerbedrijf zijn. Wij streven naar excellent vakmanschap en dit vraagt van ons dat we nieuwsgierig en ondernemend zijn. Elk jaar begeleiden we 500 zorgprofessionals bij vakgerichte opleidingen en bieden we 800 studenten een stageplaats.

Wat wij verwachten


 • Jij gelooft dat studenten het meeste leren wanneer zij zelf de regie hebben over hun leerproces. Je hebt aandacht voor de persoon en omgeving en past je begeleiding daarop aan. Vanuit jouw eigen deskundigheid weet je hoe je aansluit op de persoonsgerichte vraag van de cliënt of bewoner. Jij legt de lat hoog en bent te allen tijde een voorbeeld voor je collega’s, in vakbekwaamheid én in houding en gedrag.

 • Het is van belang dat je mensen en situaties onbevooroordeeld tegemoet treedt, een positieve houding hebt, goed verbinding kan leggen en je durft uit te spreken.

 • Je hebt een afgeronde opleiding MBO Verpleegkunde of een opleiding HBO Verpleegkunde. Je bent BIG geregistreerd en je houdt je deskundigheid goed op peil. Het heeft onze voorkeur als je geregistreerd bent in het kwaliteitsregister V&V.

 • Je bent in staat om al ontdekkend te leren en je weg in deze nieuwe functie in samenwerking met betrokkenen vorm te geven. We hebben bij Careyn een duidelijke visie en je bent in staat deze te vertalen naar de praktijksituatie.


 • Arbeidsvoorwaarden


  • We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie in beweging en bieden je een plek waar je wordt aangestoken door het enthousiasme dat er leeft. We zijn er trots op dat wij een organisatie zijn waar ontwikkeling centraal staat.

  • Inschaling vindt plaats volgens CAO VVT. Schaal 45 minimaal € 2.419,91 en maximaal € 3.264,29 voor MBO Verpleegkundige niveau 4 en schaal 50 minimaal € 2.554,98 en maximaal € 3.707,64 bruto per maand bij een 36 urige werkweek voor HBO Verpleegkundige. Bij deze CAO hoort ook een eindejaaruitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

  • Wij bieden je een op maat gemaakte functie als het gaat om de uren en in overleg met de manager.
  • Hier ga je werken

   ‘Ik hoor bij Maria-Oord’

   Nergens anders vind je zoveel specialismen op één plek als hier, midden in het dorp naast de kerk en vlakbij de supermarkt. Bewoners lopen naar buiten en het dorp komt gewoon binnen. Alles is op loopafstand en Maria-Oord heeft een kleinschalig karakter. Maar vergis je niet: hier vind je zeer specialistische zorg voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, Korsakov, Parkinson, dementie of andere neurologische ziekten en actieve psychiatrische ziekten pal naast de zorg voor gespecialiseerde geriatrische revalidatie, dagbesteding en kleinschalig wonen. Voor jou betekent dit dat je makkelijk kunt switchen tussen de disciplines en dat je de kans hebt met uiteenlopende mensen en problematiek te werken. Hoeft niet natuurlijk.

   Goed om te weten: Maria-Oord heeft een eigen leer- en ontwikkelplek en elke medewerker krijgt volle ondersteuning hier gebruik van te maken. Risicovolle handelingen onder de knie krijgen kun je op Maria-Oord uitgebreid (samen) oefenen. Er zijn nauwe banden met het Amsterdam UMC en het Utrechtse St. Antonius Ziekenhuis. Je werkt vaak multidisciplinair en als je wilt, kun je je kennis bijspijkeren in vakgroepen. Er waait een frisse wind over Vinkeveen en je kunt hier waar maken wat je verlangt en belangrijk vindt. Daar zijn ze bij Maria-Oord namelijk ook al met plezier in gespecialieerd.

   Wat wij bieden

   Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

   Interesse?

   Een Praktijkbegeleider is er één uit duizenden, zijn wij op zoek naar jou? Upload je cv en motivatiebrief.

   Wanneer je eerst meer wilt weten over deze functie, neem je contact op met Angelique Slooff op nummer 06-10573189.

   Nadat je gereageerd hebt nemen we binnen een week contact met je op. We zullen je als eerste vragen om een opdracht te maken. De selectie bestaat uit twee gesprekken, waarin je in ieder geval een manager, praktijkopleider en HR adviseur zult ontmoeten. Ter voorbereiding op het eerste gesprek vragen wij jou om een opdracht te maken. Je eerste werkdag wordt in overleg met jou bepaald.

   Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Praktijkbegeleider - 24/32 uur - Maria Oord - Vinkeveen