Praktijkopleider - Weddesteyn - Woerden

Dit ga je doen

De juiste student op de juiste plek is jouw ambitie. Kwaliteit van praktijkleren en begeleiden heeft jouw absolute aandacht. Afleveren van goede beroepsbeoefenaars is jouw passie! Careyn district Utrecht West heeft twee jaar geleden de keus gemaakt om het aantal leerlingen en stagiaires te verdubbelen en, daarmee samenhangend, het leer- en verbeterklimaat door te ontwikkelen. In 2021 zullen wij ongeveer 150 leerlingen en 120 stagiaires een stage-/leerplaats bieden binnen ons district. Binnen Careyn Weddesteyn zijn dat in 2021 zo’n 50 leerlingen en 40 stagiaires. In 2022 willen we mogelijk een leerafdeling en/of leerhuizen creëren.

Als praktijkopleider heb je een belangrijke rol bij het organiseren en vorm geven van het leren in de dagelijkse praktijk in afstemming met betrokkenen. Onze ambitie is dat studenten echt willen kiezen voor een leerplaats binnen Careyn en dat scholen positief zijn over Careyn als leerbedrijf.

Als praktijkopleider stuur je op de kwaliteit van praktijkleren binnen Careyn. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het proces van de instroom tot uitstroom van studenten waarbij je met de manager komt tot een juiste mix van studenten. Je onderneemt acties om de kwaliteit te bevorderen en te borgen, allemaal met het doel om kwalitatief goede beroepsoefenaars af te leveren. Je verzorgt de selectie van leerlingen in samenwerking met de manager. Je profileert Careyn als een aantrekkelijke werkgever en leerbedrijf. Je draagt zorg voor goede assessors in de locatie en daarmee voor een onafhankelijke en objectieve beoordeling. Je biedt studenten in groepen verdieping bij de koppeling van onderwijs en praktijk.

Je vormt een team samen met de vier meewerkende praktijkbegeleiders (zij begeleiden in de dagelijkse praktijk in de teams en zijn boven formatief), die samen met de werkbegeleiders de begeleiding op de werkvloer doen. Je helpt hen om zo goed mogelijk hun werk te kunnen doen. Als het wat minder makkelijk loopt met een student of het functioneren niet naar wens loopt, weten de meewerkend praktijkbegeleiders jouw expertise te benutten. Je bent sparringpartner van de twee managers zorg van Weddesteyn en geeft hun gevraagd en ongevraagd advies over de inzet van leerlingen en stagiaires en de verbetering van het leerklimaat. Je bent verantwoordelijk voor dossiervorming en subsidie verantwoording van de beroepsopleidingen. En last but not least: je levert een bijdrage aan de innovatie van opleiden binnen Careyn.

Hier ga je werken


In het district Utrecht West zijn drie regio’s, namelijk: de Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden en omgeving. In deze regio’s bevinden zich onze drie verpleeghuizen en door heel het district zijn onze wijkteams actief. Wij hebben 1850 cliënten/bewoners, 1250 medewerkers en 500 vrijwilligers.

In samenwerking met collega’s geef je vorm aan de missie van Careyn: één van de meest gewaardeerde partners zijn in het optimaliseren van de ervaren kwaliteit van leven van ieder mens; altijd in nabijheid en zo veel mogelijk op de wijze én de plek die de mens zelf verkiest. Daarbij zoek je steeds naar mogelijkheden / innovaties die de zorg doelmatiger kunnen maken of de zorg aan cliënten kunnen verbeteren.

Careyn Utrecht West grijpt de missie met beide handen aan, we nemen onze multidisciplinaire teams mee in het “persoonsgericht werken” waarbij we ons telkens weer afvragen wat we kunnen doen om onze cliënten beter te leren kennen en hen de kwaliteit van leven te geven die ze wensen. Onze kernwaarden zijn: Nabij, Nieuwsgierig, Geborgen en Bewust. Dit zie je terug in de stijl van leidinggeven van de managers. We bouwen samen verder aan Lerende teams: teams waar stagiaires en leerlingen een belangrijk deel uitmaken van het team en waar we bouwen aan een leerklimaat waar iedereen van iedereen leert, waar teams actief zoeken hoe het elke dag weer een beetje beter kan.

Wat wij verwachten


  • Je hebt een bachelor diploma en bent verpleegkundige (BIG-geregistreerd).

  • Als je de opleiding tot praktijkopleider hebt afgerond heb je wat ons betreft een pré. Of je bent bereid de opleiding te volgen

  • Je hebt ruime beroepservaring als docent in zorg/ welzijn of praktijkopleider.

  • Je hebt een visie op leren & ontwikkelen.

  • Je bent bereid om andere aanvullende opleidingen te volgen.


Dit kun je van ons verwachten


  • We bieden je een contract voor de duur van een jaar voor 32 uur per week. Als we het met elkaar kunnen vinden en je goede invulling geeft aan de functie, volgt na een jaar een contract voor onbepaalde tijd.

  • Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in functiegroep 50, minimaal € 2.845,21 en maximaal € 3.818,87 van de CAO VVT bij een fulltime dienstverband (36 uur).

  • Bij deze CAO hoort ook een eindejaaruitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

  • We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie waar je wordt aangestoken door het enthousiasme en de gedrevenheid die er heerst.

  • We bieden je een plek waar je je verder kunt ontwikkelen en een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het werkplezier van onze medewerkers.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Klik dan op sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, neem dan contact op met Anneke Vietje op nummer 06-10272741.

Interne kandidaten hebben voorrang bij gebleken geschiktheid.

Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Praktijkopleider - Weddesteyn - Woerden