Programmamanager Innovatie - Utrecht Stad

Dit ga je doen

Careyn is met ruim 6.000 medewerkers één van de grootste zorgaanbieders in Nederland. Wij staan voor vitaliteit, verbinding, levendigheid en goede zorg in elke wijk, buurt of woongemeenschap. Wij stimuleren zelfredzaamheid en eigen regie zo veel mogelijk. Als het nodig is staan we klaar als betrokken partner met producten en diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor iedereen: jong en oud, gezond of kwetsbaar.

Careyn district Utrecht stad is met circa 1.000 medewerkers één van de grootste zorgaanbieders binnen de regio. Met professionele medewerkers biedt Careyn zorg, hulp en ondersteuning aan jong en oud.

Heb jij ruime ervaring op het gebied van zorginnovatie of -vernieuwing en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in een dynamische werkomgeving? Dan word jij misschien onze nieuwe collega!

Voor het district Utrecht Stad zijn we op zoek naar een:

Programmamanager Innovatie 32- 36 uur per week

Als Programmamanager Innovatie werk je mee aan de ontwikkeling, implementatie en opschaling van innovatieve oplossingen voor de zorg. Het doel is meer cliënten te helpen met hetzelfde werknemersbestand en het innoverend vermogen vanuit de zorg te stimuleren om zo goede kwaliteit van zorg voor onze cliënten te blijven bieden bij de toenemende vergrijzing. Je verbetert continu het innovatieproces. Je stimuleert en schaalt innovatie en vernieuwing op vanuit de zorgteams. Dit begint bij het identificeren van knelpunten en behoeften in de zorg. Je begeleidt innovatieve ideeën vanuit zorgprofessionals tot projecten. Je begeleidt de implementatie van zorgtechnologie in samenwerking met centrale afdelingen (ICT, Inkoop, Zorgcontractering). Je houdt het overzicht over de verschillende innovatieprojecten binnen het district. Je bewaakt de voortgang van de projecten, geeft richting en sturing om de projecten tot een succes te maken en rapporteert hierover.

Je overlegt met je collega’s van andere districten welke projecten jullie centraal oppakken en welke projecten per district uitgevoerd zullen worden. Je onderhandelt met interne en externe betrokken partijen om doelstellingen te realiseren.

Je bent lid van het MT van Utrecht Stad en je hiërarchisch leidinggevende is de directeur. Daarnaast werk je centraal in een innovatie team samen met de programmamanagers van de andere Careyn districten o.l.v. een functioneel leidinggevende. Je bent het aanspreekpunt voor alle partijen binnen het district op het gebied van innovatie: je communiceert tijdig naar de juiste partijen en betrekt stakeholders bij je programma.

Functie- eisen
• Wij zijn op zoek naar kandidaten met een HBO/WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding richting (zorg)innovatie, lean management en/of projectmanagement of affiniteit en kennis van innovaties in de zorg. Als je geen projectmanagementopleiding hebt gevolgd is het van belang dat je ervaring hebt met het leiden van projecten;
• Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van innovatie;
• Je hebt ervaring met het doen van een programma en je bent gewend aan de dynamiek van het werken in een grote organisatie;
• Je hebt ervaring met het creëren van draagvlak voor verandering en je bent gewend verschillende collega’s mee te nemen in de verandering;
• Je kunt omgaan met verschillende doelen en belangen;
• Je kunt out of the box denken, je bent communicatief vaardig en je kunt goed samenwerken. Een belangrijke voorwaarde is dat je affiniteit met de ouderenzorg hebt.

Arbeidsvoorwaarden
We nemen je graag mee in onze inspirerende organisatie en bieden je een plek waar je wordt aangestoken door het enthousiasme dat er leeft.

Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in functieschaal 60 van de cao VVT. Bij deze CAO hoort ook een eindejaaruitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Ja Ik solliciteer graag als Programmamanager Innovatie - Utrecht Stad