Kwaliteitsverpleegkundige - De Ark - Wateringen

Kwaliteitsverpleegkundige

Kwaliteitsverpleegkundige in Wateringen: dé kans om jouw carrière naar het tactische/strategische niveau te tillen én als coach te werken met je collega’s en zelf minder aan het bed te staan.

Voor onze locatie De Ark in Wateringen zoeken wij een Kwaliteitsverpleegkundige voor 24 uur per week.

Doel van de functie


Als kwaliteitsverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor (blijvend) bevorderen en realiseren van kwaliteit van zorg binnen de Ark in Wateringen, afdeling Verblijf Licht, een afdeling voor ouderen met Somatische problematiek. Zo kan er voldaan worden aan de kwaliteitseisen die cliënten, mantelzorgers, de organisatie, IGJ en de verzekeraars stellen. Integrale, cliëntgerichte zorg staat daarbij centraal; zorg die aansluit bij een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven van de cliënt.

Als reflectieve professional jaag je het continu verbeteren van kwaliteit van zorg en het
‘kwaliteitsdenken’ aan, door jezelf en je collega’s steeds de vraag te stellen hoe het nog beter kan. Je zorgt voor een optimaal leerklimaat op het gebied van kwaliteit van zorg en welzijn. Naar je collega’s toe vervul je een coördinerende en coachende rol. Je bent voor hen een vraagbaak door veel op de afdelingen aanwezig te zijn en je draagt je ervaring en kennis actief over. Dat doe je samen met een andere kwaliteitsverpleegkundige van Verblijf licht.

Door inhoudelijke expertise, eigenaarschap en autonomie weet je mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen. Je bent professional op het gebied van kwaliteit vanuit cliëntperspectief en vertaalt de laatste stand van de wetenschap (Evidence Based Practice) naar de dagelijkse praktijk.

Als expert en gezondheidsbevorderaar begeleid je de implementatie, uitvoering en evaluatie van zorg binnen jouw locatie. Je zorgt ervoor dat procedures en processen actueel zijn en worden opgenomen in het dagelijks handelen van medewerkers. Je organiseert en stimuleert daarbij multidisciplinaire samenwerking en kennisoverdracht.

Jouw resultaat als kwaliteitsverpleegkundige


Jouw doel is een omgeving te creëren van continu verbeteren op het gebied van kwaliteit. Je zet de teams daarmee zoveel mogelijk in hun kracht. Dit doe je o.a. door actief verbeteringen door te voeren o.b.v. interne ontwikkelingen (bijvoorbeeld klachten, MOZ meldingen) en externe ontwikkelingen (bijvoorbeeld innovaties in het vakgebied). Het resultaat van jouw handelen heeft o.a. invloed op de cliënttevredenheid, borging van kwaliteit van zorg, houding en gedrag in het team (b.v. eigenaarschap, oplossend vermogen en leerhouding).

Wat neem je mee


Als kwaliteitsverpleegkundige breng je het volgende mee in deze rol:
- Je bent in het bezit van het diploma HBO Verpleegkunde met BIG-registratie;
- Je bent kwaliteitsgericht en bent goed in staat zelfstandig te handelen;
- Je beschikt over goede sociale vaardigheden die zich vertalen naar een open manier van communiceren;
- Je weet je kennis en vaardigheden helder over te brengen op het team op een coachende manier;
- Je hebt ervaring in de ouderenzorg;
- Je bent ondernemend, flexibel en creatief;
- Je hebt een goed reflecterend vermogen op je eigen handelen om zo ook je eigen kwaliteit continu te verbeteren;
- Je hebt affiniteit met psychogeriatrie en intramurale zorg.

Dit mag je van ons verwachten


Jouw rol als kwaliteitsverpleegkundige nemen we serieus:
- Je wordt niet ingeroosterd in de zorg;
- Je krijgt een marktconform salaris (CAO VVT, FWG schaal 55);
- 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering;
- Een arbeidsvoorwaarden keuzepakket;
- Reiskostenvergoeding;
- Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Careyn Wonen met Zorg

“We vragen nu: wilt u ’s morgens of liever ’s avonds onder de douche?”

Aan de buitenkant is De Ark gewoon een zorgcomplex in het dorpje Wateringen, een hechte gemeenschap tegen de stad Den Haag aan. Hier kunnen mensen deels zelfstandig wonen in de 60 appartementen met waar nodig 24-uurs zorg en ondersteuning. In het andere deel wonen 38 dementerende ouderen op een kleinschalige manier. Zij hebben een eigen zit-slaapkamer en leven als een gezin met z’n 7-en of 8-en in de gezamenlijke huiskamer met een open woonkeuken.

Binnen in De Ark borrelt het. Een paar jaar geleden zou deze locatie inkrimpen, maar daar is geen sprake meer van: de Ark leeft en vernieuwt volop. Zo’n 150 vrijwilligers zorgen voor een geweldige sfeer en er zijn tal van activiteiten, tot en met een klaverjasmarathon. Van plezier maken blijf je langer gezond, het past helemaal in de kijk op gezondheid die de werkwijze van het zorgteam bepaalt.

In plaats van zich te richten op allerlei taken, kijkt het team wat iemand nodig heeft om plezier en voldoening in de dag te hebben. Zelf wordt het daar ook hechter van. Het is namelijk heel inspirerend om je eigen zorgkwaliteit te verbeteren. En zelfstandiger: het opnameproces ligt nu bij het team, er is ruimte voor eigen initiatief en je kunt veel zelf regelen en verbeteren. Je bent van harte welkom met je frisse ideeën en werkplezier! En wil je jezelf verder bekwamen, dan vind je bij De Ark volop ruimte en ondersteuning bij scholing.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Neem voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature contact op met Sacha Blom, Manager Zorg de Ark, via 06- 82 75 92 38.

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Kwaliteitsverpleegkundige - De Ark - Wateringen