Opleidingsplaats zij-instromer MBO Verpleegkundige – Zuid-Holland

Dit ga je doen

Careyn Opleidingsplaats zij-instromer MBO Verpleegkundige – Zuid-Holland

Wat ga je doen?
Het stoffig imago van de thuiszorg is al lang niet meer van deze tijd. Er komen steeds meer cliënten met een complexe zorgvraag. Deze cliënten kunnen zowel jong als ouder zijn. Hierdoor wordt de thuiszorg in de komende jaren alleen maar uitdagender en complexer gemaakt. Wil je een uitdagende functie die elke dag het onderste uit de kan van je eist, niet alleen betreft je medische kennis maar ook op psychische ontwikkelingen dan is werken bij Careyn bij uitstek het beste wat bij jou past.

Bekijk hier een video over het werken bij Careyn.

Wat houdt thuiszorg nu eigenlijk in?
Thuiszorg, het woord zegt het al, je verleent zorg bij iemand thuis, als Verzorgende en/of Verpleegkundige.
Dit zijn zeker niet per definitie alleen maar oudere, ook jongere mensen met een specifieke zorgvraag die jouw expertise nodig hebben. En omdat iedere cliënt anders is, vraagt dat om een andere aanpak elke keer weer. Zo kan je verantwoordelijk zijn voor wondverzorging, injecteren, katheteriseren, maagsonde inbrengen en risicovolle handelingen zoals trachea verzorgen, stomazorg, zuurstof toedienen en medicatie via sonde toedienen. De ene cliënt vindt het fijn om zelf de regie te houden en de andere verwacht dat jij dat doet. Je bouwt daardoor een intieme band met iemand op en dat heeft echt meerwaarde. Anders dan in verpleeghuizen of ziekenhuizen wordt in de thuiszorg de planning in veel gevallen gedaan door de teams zelf. De planning is niet in beton gegoten. Verpleegkundigen en Verzorgende plannen hun eigen werkdag en route in uiteraard in samenspraak met de planner, dat geeft een gevoel van vrijheid en flexibiliteit. Tegenwoordig blijven mensen veel vaker langer thuis wonen dan vroeger. De overheid stimuleert dat ook. Dat betekent dat verpleegkundigen van Careyn steeds meer medische taken van het ziekenhuis overnemen. Er is volop vraag naar palliatief verpleegkundigen, casemanagers dementie en wondverpleegkundigen bijvoorbeeld. Genoeg doorgroeimogelijk dus.

Wat houdt het verpleeghuis nu eigenlijk in?
Vergis je niet, verpleeghuis zorg is een complexe zorgomgeving. Bij veel bewoners is sprake van een combinatie van medische aandoeningen en klachten. Dit betekent dus veel diversiteit en medisch breed opgeleid. De intramurale zorg wordt binnen de huizen van Careyn verdeeld over twee afdelingen. Op de afdeling KSW kom je in aanraking met de psychogeriatrische zorg en op de afdeling Verblijf licht kom je in aanraking met somatische zorg.

Op beide afdelingen heb je een breed inzicht en inlevingsvermogen nodig om het gedrag van de bewoner te gaan begrijpen en je zorgvrager te leren kennen. Daarnaast zal de lichamelijke zorg uitvoeren en zal je leren om te gaan met eventueel gedragsproblematiek. Kortom een echte uitdaging! Je geeft dus zorg op maat. De zorg is niet alleen medisch maar je hebt ook contact met familie en mantelzorgers om de ontwikkelingen van de oudere te bespreken. In de verpleeghuis verzorging is er bijna geen kortdurend verblijf, patiënten zijn bewoners en verblijven er over het algemeen voor de rest van hun leven. Het doel is niet dat iemand gezond naar huis gaat, maar dat de bewoner een aangenaam verblijf heeft en er proberen voor te zorgen dat de bewoner een zinvolle dag heeft. Ook leer je kijken naar de persoon achter het ziektebeeld en daar zit vaak een hele schat aan informatie.

“De bewoners op de afdeling onthouden mijn naam echt niet, maar mijn gezicht is herkenbaar voor ze en geeft ze vertrouwen. Die lach van oor tot oor die ik van de bewoners krijg doet me veel meer dan wanneer ze mijn naam zouden weten”

Je komt als leerling in dienst bij Careyn en je gaat één dag in de week naar school. Zowel op school, als van je collega’s in de praktijk leer je alles om uiteindelijk het diploma MBO-verpleegkundige te behalen. Na het behalen van je diploma blijf je bij ons werken in één van onze verpleeghuizen of wijkteams. Wat er bijzonder is aan de MBO V opleidingsplaatsen van dit schooljaar is dat wij samen met het Reinier de Graaf Ziekenhuis een klas zijn gestart voor het opleiden van zij- instromers. Het onderwijsprogramma is in samenwerking met het Albeda College opgesteld en afgestemd op beide organisaties. Je zult met 9 andere Careyn zij-instromers en 10 zij instromers van het ziekenhuis een groep vormen. Zo kunnen jullie ervaringen en lesstof uitwisselen, krijgen jullie samen masterclasses en loop je een paar weken bij elkaar stage. Je krijgt stof vanuit het ziekenhuis mee, die je in de zorg kunt toepassen en andersom. Ook kunnen jullie met elkaar kijken naar de verschillen en elkaar helpen de stof eigen te maken. Je wordt op deze manier breed opgeleid!

De praktijk:
Hieronder een greep uit wat je allemaal gaat leren:
• Verzorgen van de cliënten en een bijdrage leveren aan het welzijn van de cliënten;
• Het voeren van een anamnesegesprek en dit verwerken in een zorgplan.
• Je observeert, signaleert en rapporteert zorgproblemen en je neemt hierop vervolgacties.
• Het doen van verpleegtechnische handelingen, zoals injecties geven en een katheter verzorgen;
• De cliënt zelfredzamer maken;
• Het beheersen van een crisissituatie;

Werken in de zorg is geen dag hetzelfde!

De theorie:
• Wij bieden de opleiding aan samen met het Reinier de Graaf ziekenhuis te Delft.
• Het Albeda College verzorgt het theoretisch onderwijs met gemiddeld 1 lesdag per week. Zorgprofessionals uit het Reinier en Careyn geven extra masterclasses. Door deze intensieve samenwerking worden theorie en praktijk maximaal op elkaar afgestemd.
• Tijdens je opleiding is er een korte stage uitwisseling met het Reinier de Graaf ziekenhuis zodat je breed wordt opgeleid.
• De opleiding heeft een hele praktische insteek: op school krijg je theorie en tijdens je werk kun je hier direct mee oefenen en aan de slag.

Jouw kwaliteiten:
• Omdat je met (ernstig) zieke cliënten werkt, is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Je hebt dan ook goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, geduld, inzicht, analytisch vermogen, je kan prioriteiten stellen en je draagt de cliënten een warm hart toe.
• De combinatie van werken en leren vraagt van jou veel inzet, discipline en een hoge mate van zelfstandigheid. Jij bent dan ook leergierig, je kunt goed plannen & organiseren en je bent gemotiveerd om de opleiding af te ronden.
• Je bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en hebt een proactieve leerhouding
• Je maakt gemakkelijk contact en vindt het leuk om samen te werken.

Wat wij verwachten:
• VMBO-Theoretische leerweg (voorheen Mavo) i.c.m. diploma mbo-3 niveau óf Gemengde leerweg i.c.m. diploma mbo-3 niveau
• Afgeronde MBO-4 opleiding
• Havo/VWO met minimaal 1 jaar werkervaring
• Onregelmatige werktijden (ook in weekenden en op feestdagen) zijn voor jou geen probleem
• Je beschikt over een Verklaring omtrent gedrag (VOG) of kunt deze aanvragen;
• Je bent woonachting in district DWO/NWN (Delft, Westland, Oostland en Nieuwe Waterweg Noord )
• Je bent beschikbaar vanaf de start van de opleiding in augustus 2022

Wat wij bieden:
• Tijdens je opleiding krijg je begeleiding van een gediplomeerde werkbegeleider en een praktijkopleider. De verantwoordelijkheid voor jouw leerproces ligt bij jezelf, zij staan voor je klaar om je te sturen en te ondersteunen waar nodig.
• Careyn betaalt de opleiding en je krijgt bij Careyn een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor minimaal 24 uur per week, waarbij je een aantal uur voor school krijgt.
• Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst met een daarbij behorend passend salaris.
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de Cao VVT met onder meer een vaste eindejaarsuitkering en vakantiegeld van 8,33% van het bruto jaarsalaris.
• De mogelijkheid om na de afronding van je opleiding door te groeien.

Motivatie voor Careyn:
• In de klas van ca. 20 personen zitten zowel leerlingen vanuit Careyn als leerlingen vanuit Reinier de Graaf Ziekenhuis.
• Als je de opleiding wilt volgen in de psychogeriatrische en/of somatische verpleeghuiszorg of thuiszorg dan solliciteer je bij Careyn. Als je praktijkervaring op wilt doen bij het Reinier, solliciteer je bij Reinier de Graaf.
• Verdiep je dus voordat je solliciteert in beiden opties en kies de werkplek die het beste bij jou past!

Ja, ik wil deze baan!

Upload je cv en motivatiebrief. Hierin willen we o.a. teruglezen wat jouw motivatie is om dit specifieke leer-werktraject te volgen, waarom je dit in het ziekenhuis wilt doen en waarom jij denkt dat je dit pittige traject aankan.

o Dit is de link om de bijeenkomst online bij te wonen.
(Meeting ID: 845 0517 3690 Passcode: 5694900707). Deze link werkt helaas momenteel niet. Bij interesse graag mailen naar praktijkopleiders.dwo-nwn@careyn.nl.

Verdere procedure:
Per mail krijg je de TOA (Nederlands, rekenen en Engels) toets toegestuurd. Na positieve afronding, word je uitgenodigd voor de Compaz toets op kantoor. Na positieve afronding van de Compaz toets, word je uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek. Ter afronding vindt er een klikgesprek met het team plaats en een AVG met de manager.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Vragen? Neem contact op met Eva van Oosten- Koudstaal ( Praktijkopleider) via telefoonnummer: 06-83643473 of met Annelies Peterse ( Praktijkopleider) via telefoonnummer 06- 82625843

Ja Ik solliciteer graag als Opleidingsplaats zij-instromer MBO Verpleegkundige – Zuid-Holland