Leer-werktraject MBO Verpleegkunde (leerjaar 2) - District DWO-NWN

Opleidingsplaats (Werken/leren)

Heb jij een afgeronde Verzorgende IG opleiding en wil je verder leren voor MBO Verpleegkundige? Dan is deze opleiding voor jou een uitgelezen kans!

Je kunt deze opleiding verkort, dat wil zeggen in 2½ jaar, afronden. Je stroomt in, in de bestaande groep tweedejaars leerlingen, waarbij je wordt ondersteund om direct mee te kunnen doen. De start van de tweedejaars is eind augustus/begin september.

Je komt als leerling in dienst bij Careyn en je gaat één dag in de week naar school. Zowel op school als van je collega’s in de praktijk leer je alles om uiteindelijk het diploma MBO-Verpleegkunde te behalen. Na het behalen van je diploma blijf je bij ons werken in één van onze verpleeghuizen of wijkteams, net wat bij jou past.

Wat bijzonder is aan deze MBO V opleidingsplaatsen is dat wij samen met het Reinier de Graaf Ziekenhuis een klas zijn gestart. Het onderwijsprogramma is in samenwerking met het Albeda Collega opgesteld en afgestemd op beide organisaties. Je zal samen met andere Careyn zij-instromers en 10 leerlingen van het ziekenhuis een groep vormen. Zo kunnen jullie ervaringen en lesstof uitwisselen, krijgen jullie samen masterclasses en loop je elk jaar een paar weken bij elkaar stage. Je krijgt stof vanuit het ziekenhuis mee, die je in de ouderenzorg kunt toepassen en andersom. Ook kunnen jullie met elkaar kijken naar de verschillen en elkaar helpen de stof eigen te maken. Je wordt op deze manier breed opgeleid! Tijdens je opleiding krijg je begeleiding van een werkbegeleider.

Wat leer je tijdens de opleiding


 • Verzorgen van ouderen en een bijdrage leveren aan het welzijn van de cliënt.
 • Het voeren van een intakegesprek.
 • Het maken van een zorgplan.
 • Het doen van verpleegtechnische handelingen, zoals injecties geven.
 • De cliënt zelfredzamer maken.
 • Het beheersen van een crisissituatie.

Wat breng je mee


 • Je kunt goed met mensen omgaan en je in hen verplaatsen.
 • Je hebt een sociale houding en bent mondeling en schriftelijk communicatief vaardig.
 • Je kunt zelfstandig werken en initiatieven nemen.
 • Je bent proactief en recht door zee.
 • Je hebt geduld en doorzettingsvermogen.
 • Je hebt ervaring met het werken op de computer (mailen en officeprogramma’s als Word, Excel en Power Point).

Wat bieden wij


 • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor minimaal 24 uur per week.
 • Een salaris conform CAO VVT.
 • Vergoeding van kosten van lesgeld, studiemateriaal en reiskosten.
 • Vergoeding van een deel van de studietijd.

Wat zijn de toelatingseisen


 • Je bent in het bezit van een diploma Verzorgende IG.
 • Je beschikt over een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of kunt deze aanvragen.
 • Je bent beschikbaar vanaf de start van de opleiding in september 2023.

Selectieprocedure

Wacht niet te lang met het versturen van je CV. Wij beginnen graag met een kennismaking om je te leren kennen en de procedure uit te leggen. Bij positieve uitslag van de toetsen volgt een klikgesprek met de Manager Zorg in de regio waar je komt te werken als leerling.

DWO-NWN

Of je nu in het kassengebied bent, of in een van de (oude) steden: hier boven de Nieuwe Waterweg, van Hoek van Holland tot Midden-Delfland, Delft, Westland en Oostland toe houden we van aanpakken en hebben een vrolijke no-nonsens mentaliteit. Ruwe bolster, blanke pit, zeggen we. Kom je bij ons werken, dan hoef je niet verbaasd te zijn als je de dingen recht voor z’n raap te horen krijgt. En je merkt ook direct dat je gezien en gewaardeerd wordt. Je voelt dat je er echt toe doet. We hebben oprechte aandacht voor elkaars werkgeluk en dat krijgt ook in de organisatie vorm. Tijdens het overleg, in de regelmatige gesprekken met jou en tijdens de teamborrels. Ons gebied is groot en omvat 50 extramurale teams, vier wooncomplexen en drie hospices.

Bij ons geldt: wat jij belangrijk vindt, is belangrijk voor de organisatie, want met jou kunnen we veerkrachtig en betekenisvol verder groeien. Dus hoe meer jij je als een vis in het water voelt, hoe beter! Het vieren van successen staat bij ons op de kaart, net als gezond roosteren om vitaal te blijven. We maken ons sterk voor excellent vakmanschap en innovatie. Ben jij ook zo iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en actief deel wilt uitmaken van je team, dan moet je bij ons zijn. Zo bouwen we samen aan zorg waar we trots op zijn.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je nog even overleggen? Voor meer informatie kun je terecht bij Eva van Oosten, Praktijkopleider, via 06-83 643 473.

Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Dat kan natuurlijk! Klik dan op de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Leer-werktraject MBO Verpleegkunde (leerjaar 2) - District DWO-NWN