Opleiding MBO Verpleegkunde (zij-instroom) - Maarssen - Woerden

Opleidingsplaats (Werken/leren)

Heb je altijd al gedroomd van een carrièreswitch naar de zorg en wil jij werken en leren combineren bij een erkend leerbedrijf?

Kom dan als leerling MBO verpleegkundige werken bij Careyn in Utrecht West (Maarssen of Woerden) en laten we samen het verschil maken!

Careyn is één van de grootste zorgaanbieders in de provincie Utrecht. Wij bieden zorg in verpleeg,- en verzorgingshuis en thuiszorg. Onze doelgroep bestaat uit ouderen die ondersteuning nodig hebben van jou als zorgprofessional. De zorgvragen van onze bewoners zijn erg divers, bij de ene bewoner geef je medicatie voor diabetes, bij een andere bewoner verzorg je een wond. Ook hebben wij bewoners die ondersteund worden bij het omgaan met dementie of geef je samen met familie zorg aan een bewoner in de laatste levensfase. Dit kan bij de mensen thuis, in een verpleeghuis of in een kleinschalig wonen setting. Voor ons is de relatie tussen de bewoners en onze medewerkers heel belangrijk!

Onze kernwaardes waar we voor staan zijn; nabij, nieuwsgierig, geborgen en bewust. We willen hoog scoren in de beleving van mensen: we worden gewaardeerd omdat we betrouwbaar, plezierig, professioneel en goed zijn. Deze waarden verbinden ons en zorgen ervoor dat we samen dezelfde doelen nastreven. Daarbij richten wij ons ook op ontwikkeling, zodat je het beste uit je zelf kunt halen.
Als leerling verpleegkundige combineer je leren en werken waarbij de opleiding gemiddeld 2,5 tot 4 jaar duurt. Wij werken samen met het MBO Utrecht waar je het theoretische deel één dag per week volgt. De overige tijd werk je in de praktijk, dit kan zijn op een intramurale locatie of binnen een wijkteam. In je werk zal je de zorg rondom de bewoners begeleiden en steeds meer organiseren en coördineren. Gezondheidsproblemen worden door jou gesignaleerd en je bent aanspreekpunt voor bewoners en hun naasten. Je verleent zorg op basis van de zorgvraag en het zorgdossier van de bewoner. Je zal zoveel mogelijk de zelfredzaamheid van de bewoner bevorderen voorlichting, advies en instructie geven. Ook zal je leren omgaan met crisissituatie en onverwachte situaties en kwaliteit van de zorg bevorderen.

Waar kom je te werken


Na het behalen van je diploma kom je te werken binnen één van onze zorglocaties of wijkteams, net welke bij jou past. Hou jij van de dorpse omgeving zoals Maarssen of Woerden? Je kunt bij ons aan de slag in een woonzorgcentrum of juist je eigen route bepalen in de zorg aan huis. Alles is bespreekbaar en we kijken graag naar de mogelijkheden van jouw wensen.

Wat bieden wij


 • Careyn betaalt het lesgeld en het studiemateriaal.
 • Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vaste dienstverband na diplomering.
 • Tijdens je opleiding krijg je intensieve begeleiding van een werkbegeleider en een praktijkopleider. Zij helpen en stimuleren jou in je leer- en ontwikkelproces.
 • Je rouleert ieder les jaar, dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om meerdere aspecten van de ouderenzorg te leren en kennen en je zo een brede ervaring opdoet.
 • Careyn biedt veel doorgroeimogelijkheden zo zijn er naast de opleiding VIG, MBO-V en HBO-V ook mogelijkheden om voor Wondverpleegkundige opgeleid te worden.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantietoeslag van 8%.
 • Een reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag.
 • Careyn is aangesloten bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Reiskosten voor de opleiding mag je declareren.
 • Je hebt studieverlof afhankelijk van je contracturen.
 • Salariëring volgens CAO artikel 4.2.6 en 4.2.7.

Wat breng jij mee


 • Je bent minimaal in het bezit bent van niveau 3 diploma.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed.
 • Je bent minimaal 27 uur per week beschikbaar.
 • Je woont in het district Utrecht West of binnen een straal van 30 kilometer of maximaal 30 min reistijd.
 • Je hebt een passie voor de ouderenzorg.
 • Je kunt zelfstandig werken en initiatieven nemen.
 • Je hebt geduld en doorzettingsvermogen.

Hoe ziet jouw selectieprocedure eruit


Als jij voldoet aan onze toelatingseisen qua vooropleiding, krijg je testen toegestuurd die je thuis gaat maken.
Na positieve afronding van deze thuistesten word je uitgenodigd om een Compaz toets te maken.
Deze toets heeft vraagstukken over jouw leervermogen en persoonlijke competenties.
Bij een positieve uitslag plannen wij graag een kennismakingsgesprek met jou in om elkaar beter te leren kennen en om al jouw vragen te beantwoorden.
Dan plannen we een klikgesprek met de Manager Zorg of het team in de regio waar je komt te werken als leerling.
Last but not least volgt het arbeidsvoorwaardengesprek.

Utrecht West

“Mooi is dat wij mogen zien hoe iemand zijn leven rooit. Wij helpen daarbij, maar zullen het nooit overnemen”

Mensen in hun eigen kracht zetten waarvan ze soms zelf niet eens weten dat ze die hebben, dat is wat de 5 wijkteams in Woerden en omgeving het mooiste vinden. Zoals de slecht ziende cliënt die na een half jaar met hulp oefenen nu helemaal zelfstandig insuline kan spuiten, wow! Daar worden de zorgprofessionals blij van. Zo houden mensen het langst het heft in eigen handen en dat is precies de bedoeling. Je hebt te maken met een diverse groep cliënten van wie het merendeel kwetsbare 70-plussers zijn. In de teams kun je je naar hartelust ontwikkelen. Er zijn regelmatig trainingen, projecten en klinische lessen over gespecialiseerde onderwerpen. Er is een wijkteam in het Schilderskwartier, in de bomen- en bloemenbuurt, Molenvliet, het centrum en het dorpje Zegveld. Werk je hier, dan kun je in principe alles op de fiets doen. Behalve Zegveld, maar met een elektrische fiets ben je daar ook zo.

Ontdek het werken bij Careyn

Wil je meer weten? Bekijk de video's en artikelen over onze organisatie, de doorgroeimogelijkheden, het werken bij Careyn en nog veel meer op onze blogpagina en schrijf je in om de nieuwste artikelen en video's te ontvangen.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV voor 1 december 2023. Beschrijf in je motivatiebrief waarom je dit opleidingstraject wilt volgen bij Careyn. Wanneer je voldoet aan de toelatingseisen zal je worden uitgenodigd voor twee online toetsen die gaan over de Nederlandse taal, rekenen en persoonlijke capaciteiten. Bij voldoende toetsen zal je worden uitgenodigd voor een selectiegesprek met twee Praktijkopleiders. Je sollicitatie wordt in behandeling genomen voor het nieuwe schooljaar februari 2024.

Is er een klik, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek met een HR adviseur.

Voor inhoudelijke informatie kun je mailen naar één van onze Praktijkopleiders voor Woerden teamopleidingen.weddesteyn@careyn.nl, voor Vinkeveen mo-opleidingen@careyn.nl en voor Maarssen naar d.vantuil@careyn.nl.

Je kunt ook contact opnemen met onze recruiter Wanda Vermeulen via 06-83483373.

Ja Ik solliciteer graag als Opleiding MBO Verpleegkunde (zij-instroom) - Maarssen - Woerden