Opleiding Verzorgende IG (zij-instroom) - Maarssen - Woerden

Opleidingsplaats (Werken/leren)

Altijd al gedroomd van een carrièreswitch naar de zorg? Dit is je kans! Kom als leerling Verzorgende IG werken bij Careyn en laten we samen het verschil maken!

Careyn is één van de grootste zorgaanbieders in de provincie Utrecht. Wij bieden zorg in verpleeg,- en verzorgingshuis en thuiszorg. Onze doelgroep bestaat uit ouderen die ondersteuning nodig hebben van jou als zorgprofessional. De zorgvragen van onze bewoners zijn erg divers, bij de ene bewoner geef je medicatie voor diabetes, bij een andere bewoner verzorg je een wond. Ook hebben wij bewoners die ondersteund worden bij het omgaan met dementie of geef je samen met familie zorg aan een bewoner in de laatste levensfase. Dit kan bij de mensen thuis, in een verpleeghuis of in een kleinschalig wonen setting. Voor ons is de relatie tussen de bewoners en onze medewerkers heel belangrijk!
Onze kernwaardes waar we voor staan zijn; nabij, nieuwsgierig, geborgen en bewust. We willen hoog scoren in de beleving van mensen: we worden gewaardeerd omdat we betrouwbaar, plezierig, professioneel en goed zijn. Deze waarden verbinden ons en zorgen ervoor dat we samen dezelfde doelen nastreven. Daarbij richten wij ons ook op ontwikkeling. Wij willen namelijk dat je lekker in je vel zit en bieden je niet alleen werk dat precies bij jou past, maar staan ook naast je om je te ondersteunen zodat je het beste uit je zelf kunt halen.

Als leerling verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) combineer je leren en werken waarbij de opleiding gemiddeld 2,5 jaar duurt. Wij werken samen met het MBO Utrecht waar je de theoretische deel één dag per week volgt. De overige tijd werk je in de praktijk, dit kan zijn op een intramurale locatie of binnen een wijkteam. In je werk zal je de zorg rondom de bewoners begeleiden en steeds meer organiseren en coördineren. Gezondheidsproblemen worden door jou gesignaleerd en je bent aanspreekpunt voor bewoners en hun naasten. Je verleent zorg op basis van de zorgvraag en het zorgdossier van de bewoner. Je zal zoveel mogelijk de zelfredzaamheid van de bewoner bevorderen voorlichting, advies en instructie geven. Ook zal je leren omgaan met crisis situaties en onverwachte situaties en hoe snel en efficiënt je moet handelen hierin.

Wat bieden wij


 • Careyn betaalt jouw collegegeld en boeken.
 • Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vaste dienstverband na diplomering.
 • Een dienstverband tussen 27 en 32 uur per week, afhankelijk van jouw wensen.
 • Tijdens je opleiding krijg je intensieve begeleiding van een werkbegeleider en een praktijkopleider. Zij helpen en stimuleren jou in je leer- en ontwikkelproces.
 • Je rouleert ieder les jaar, dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om meerdere aspecten van de ouderenzorg te leren kennen en zo een brede ervaring opdoet.
 • Careyn biedt veel doorgroeimogelijkheden zo zijn er naast de opleiding VIG, MBO-V en HBO-V ook mogelijkheden voor de EVV, GVP en GVS opleidingen.
 • Als leerling verzorgende IG word je ingeschaald in de schaal waarvoor je word opgeleid, CAO VVT FWG 35.
 • Tijdens je opleiding hoef je geen nachtdiensten te werken. Weekend,- avond,- en dagdiensten worden wel van je verwacht.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantietoeslag van 8%.
 • Een reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag.
 • Aangesloten bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Jouw profiel


 • Je bent in het bezit van een MBO diploma niveau 3.
 • Je hebt een flexibele en leergierige instelling en bent oplossingsgericht.
 • Je hebt een professionele werkhouding en je staat de cliënten correct en respectvol te woord.
 • Je bent gemotiveerd om in de zorg te werken.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je bent minimaal 27 uur per week beschikbaar.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV voor 1 december 2023. Beschrijf in je motivatiebrief waarom je dit opleidingstraject wilt volgen bij Careyn. Wanneer je voldoet aan de toelatingseisen zal je worden uitgenodigd voor twee online toetsen, die gaan over de Nederlandse taal, rekenen en persoonlijke capaciteiten. Zijn de toetsen voldoende, dan word je uitgenodigd voor een selectiegesprek met twee Praktijkopleiders. Je sollicitatie wordt in behandeling genomen voor het nieuwe schooljaar februari 2024.

Is er een klik. Dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek met een HR adviseur.

Voor inhoudelijke informatie kun je mailen naar één van onze Praktijkopleiders: voor Woerden teamopleidingen.weddesteyn@careyn.nl, voor Vinkeveen mo-opleidingen@careyn.nl en voor Maarssen naar d.vantuil@careyn.nl.
Je kunt ook een WhatsApp sturen naar onze recruiter Wanda Vermeulen via 06-83483373.

Ja Ik solliciteer graag als Opleiding Verzorgende IG (zij-instroom) - Maarssen - Woerden