Opleidingsplaats Verzorgende IG (zij-instroom) - Utrecht Stad

Opleidingsplaats (Werken/leren)

Altijd al gedroomd van een carrièreswitch naar de zorg? Dit is je kans! Kom als leerling Verzorgende IG werken bij Careyn en laten we samen het verschil maken!

Careyn is één van de grootste zorgaanbieders in de provincie Utrecht. Wij bieden zorg in verpleeg,- en verzorgingshuis en thuiszorg. Onze doelgroep bestaat uit ouderen die ondersteuning nodig hebben van jou als zorgprofessional. De zorgvragen van onze bewoners zijn erg divers, bij de ene bewoner geef je medicatie voor diabetes, bij een andere bewoner verzorg je een wond. Ook hebben wij bewoners die ondersteund worden bij het omgaan met dementie of geef je samen met familie zorg aan een bewoner in de laatste levensfase. Dit kan bij de mensen thuis, in een verpleeghuis of in een kleinschalig wonen setting. Voor ons is de relatie tussen de bewoners en onze medewerkers heel belangrijk!

Als leerling verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) combineer je leren en werken waarbij de opleiding gemiddeld 2,5 jaar duurt. Wij werken samen met het ROC Midden Nederland waar je de theoretische deel één dag per week volgt. De overige tijd werk je in de praktijk, dit kan zijn op een intramurale locatie of binnen een wijkteam. In je werk zal je de zorg rondom de bewoners begeleiden en steeds meer organiseren en coördineren. Gezondheidsproblemen worden door jou gesignaleerd en je bent aanspreekpunt voor bewoners en hun naasten. Je verleent zorg op basis van de zorgvraag en het zorgdossier van de bewoner. Je zal zoveel mogelijk de zelfredzaamheid van de bewoner bevorderen voorlichting, advies en instructie geven. Ook zal je leren omgaan met crisis situaties en onverwachte situaties en hoe snel en efficiënt je moet handelen hierin.

Wat bieden wij?
- Careyn betaald jouw collegegeld en boeken;
- Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vaste dienstverband na diplomering;
- Een dienstverband tussen 27 en 32 uur per week, afhankelijk van jouw wensen;
- Tijdens je opleiding krijg je intensieve begeleiding van een werkbegeleider en een praktijkopleider. Zij helpen en stimuleren jou in je leer- en ontwikkelproces;
- Je rouleert ieder les jaar, dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om meerdere aspecten van de ouderenzorg te leren kennen en zo een brede ervaring opdoet;
- Careyn biedt veel doorgroeimogelijkheden zo zijn er naast de opleiding VIG, MBO-V en HBO-V ook mogelijkheden voor de EVV, GVP en GVS opleidingen;
- Als leerling verzorgende IG word je ingeschaald in de schaal waarvoor je word opgeleid, VVT FWG 35;
- Tijdens je opleiding hoef je geen nachtdiensten te werken. Weekend,- avond,- en dagdiensten worden wel van je verwacht;
- Een eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantietoeslag van 8%;
- Een reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag;
- Aangesloten bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wat neem je mee?
- Je bent in het bezit van een mbo diploma op niveau 3;
- Je hebt een flexibele en leergierige instelling en bent oplossingsgericht;
- Je hebt een professionele werkhouding en je staat de cliënten correct en respectvol te woord;
- Je bent gemotiveerd om in de zorg te werken;
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
- Je bent minimaal 27 uur per week beschikbaar;
- Je woont in het district Utrecht Stad of binnen een straal van 30 kilometer.

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
Enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV. Beschrijf in je motivatiebrief waarom je dit opleidingstraject wilt volgen bij Careyn. Wanneer je voldoet aan de toelatingseisen zal je worden uitgenodigd voor twee online toetsen die gaan over de Nederlandse taal, rekenen en persoonlijke capaciteiten. Bij voldoende toetsen zal je worden uitgenodigd voor een selectiegesprek met twee praktijkopleiders. Je sollicitatie wordt in behandeling genomen voor het nieuwe schooljaar februari 2025.

Is er een klik?! Dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek met een HR adviseur.

Voor meer informatie kun je mailen naar één van onze praktijkopleiders via praktijkopleiders.utrechtstad@careyn.nl.
Wat wij bieden

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Ja Ik solliciteer graag als Opleidingsplaats Verzorgende IG (zij-instroom) - Utrecht Stad