Opleidingsplaats Verzorgende IG zij-instroom - Woerdblok - Naaldwijk

Opleidingsplaats (Werken/leren)

Als leerling Verzorgende IG is voor jou geen klus te gek! Je hebt plezier in wat je doet en straalt dit uit naar je collega’s. Je hebt zin om als Verzorgende IG de steun en toeverlaat van de bewoners of cliënten te worden. Bij Careyn bieden wij jou de mogelijkheid om deze stap te zetten!

Leerunit Woerdblok
Je komt als leerling in dienst bij Careyn en je komt te werken op de leerunit, locatie Woerdblok in Naaldwijk. De leerunit is gevestigd op een verdieping van de locatie Woerdblok, in één van de twee woontorens. Hier loop je je eigen route, eerst onder begeleiding van een ervaren collega, daarna meer op afstand maar altijd met de mogelijkheid voor ondersteuning of afstemming.
Hiernaast ga je één dag in de week naar school. Zowel op school, als van je collega’s in de praktijk leer je alles om uiteindelijk het diploma Verzorgende IG te behalen. Na het behalen van je diploma ga je aan de slag als gediplomeerde Verzorgende IG op deze locatie.

De leerunit Woerdblok is in september 2021 opgestart. Dit betekent dat je samen met jouw collega’s een eigen afdeling gaat runnen. Je krijgt samen met andere leerlingen en stagiaires de verantwoordelijkheid over de zorg. Super leerzaam! Hierbij kun je een beroep doen op de werkbegeleiders en collega’s die jou ondersteunen en daarnaast krijg je ook intervisie aangeboden. Je bespreekt met de andere leerlingen en stagiaires een cliëntsituatie en diept dit verder uit.
Samen leren en van elkaar leren is de kern van de leerunit.

Wat leer je
Hieronder een greep uit wat je leert:
- Het verzorgen van ouderen en een bijdrage leveren aan het geluk van de bewoner;
- Het maken van een zorgleefplan;
- Het doen van verpleegtechnische handelingen, zoals wond- en katheterverzorging;
- De cliënt zelfredzamer maken;
- Het beheersen van een crisissituatie.

Wat breng jij mee
Als leerling Verzorgende IG kun je goed omgaan met ouderen en je in hen verplaatsen. Soms is het nodig om zelfstandig beslissingen en initiatieven te nemen. Doordat je proactief en recht door zee bent is dat voor jou geen probleem. Met jouw geduld en doorzettingsvermogen ga je vooruit en laat je je niet uit het veld slaan. Je bent enorm betrokken bij de bewoners of cliënten en bent in staat samen hun persoonlijke doelen te behalen. Je bent in het bezit van een VMBO diploma.

Wij bieden jou
- Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor minimaal 24 uur per week;
- Salariëring volgens cao artikel 4.2.6 en 4.2.7;
- Vergoeding van kosten van lesgeld, studiemateriaal en reiskosten;
- Vergoeding van een deel van de studietijd.

Onze Meet & Greets op een Careyn locatie: kennismaken, introduceren en informeren
• woensdag 21 september 14:30 uur tot 15:30 uur in Vlaardingen (Oosthavenkade 43 | 3134 NW 1e verdieping);
• donderdag 6 oktober 19:30 uur tot 20:30 uur in Wateringen (Zorgcentrum De Ark | Herenstraat 85 | 2291 BD vergaderzaal 207);
• dinsdag 1 november 19:30 uur tot 20:30 uur in Delft (Vergaderruimte Handellaan 108b | 2625 SN);
• maandag 7 november 14:30 uur tot 15:30 uur in Naaldwijk (De Koepel Woerdblok | Schiereiland 51 | 2673 CX).

Careyn Wonen met Zorg

“Onze teams zijn heel divers en uniek, net als de bewoners van Woerdblok”

Een gezellige drukte, op dit ‘schiereiland’ van Naaldwijk vlakbij de woonboulevard. In Woerdblok kunnen ouderen op drie manieren wonen en als zorgprofessional kun je dan ook kiezen waar jij het beste gedijt.

In de hoge woontorens wonen mensen zelfstandig in een eigen appartement met 24-uurs zorg. Je werkt zoals in de wijkzorg, dus je maakt zelfstandig je ronde langs de diverse adressen, alleen weet je in Woerdblok dat er ergens in de torens nog iemand van je team loopt. Mensen hebben hier ook gewoon hun eigen huisarts, apotheek en therapeuten. Dat is anders bij het ‘beschut’ wonen. Op deze 2 (open) afdelingen wonen elk 8 beginnend dementerende ouderen die nog redelijk zelfstandig functioneren. Zij voelen zich thuis niet meer veilig en gedijen beter in een groep vanwege de structuur en sociale contacten. Er is een gezamenlijke huiskamer en er is veel aandacht voor een gezellige sfeer.

De 3e woonvorm is kleinschalig. Hiervoor zijn 4 (gesloten) woningen met elk 6 dementerende ouderen waar het net gaat als in een gezin: in de open keuken wordt gekookt en in de huiskamer hangt een prettige, veilige sfeer. Je werkt nauw samen met de arts, psycholoog en andere behandelaren en je team bestaat uit helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. En als het even lukt, trek je de familie er zoveel mogelijk bij, want wat is er nou leuker dat er meer mensen blijven eten, of op de thee komen? Goed voor de oudere, die opknapt met al die bekende gezichten.

Woerdblok heeft een gezellig en vol restaurant, er is een actief programma met activiteiten en een dagvoorziening voor cliënten van buiten. Zo zijn er meer huurders in het complex die dit stukje Naaldwijk leuk en levendig maken. Beneden is een kinderdagverblijf en regelmatig komt de plaatselijke kinderboerderij langs met konijntjes en cavia’s. Dan genieten ouderen, kinderen en dieren even met z’n allen tegelijk, wat prachtige momenten zijn!

Wie hier in Naaldwijk in een van de teams gaat werken, kan rekenen op een professioneel en leuk team. En wil je je verder bekwamen, of je gaan specialiseren, dan krijg je hier alle ruimte en ondersteuning. 

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature mail naar praktijkopleiders.dwo-nwn@careyn.nl of bel of WhatsApp met Eva van Oosten, telefoonnummer 06-83 643 473, of Ellen de Visser, telefoonnummer 06-10 017 961.

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Opleidingsplaats Verzorgende IG zij-instroom - Woerdblok - Naaldwijk