Traineeship Kwaliteitsverpleegkundige - Utrecht Stad

Opleidingsplaats (Werken/leren)

Careyn is met ruim 7.000 medewerkers één van de grootste zorgaanbieders in Nederland. Wij staan voor vitaliteit, verbinding, levendigheid en goede zorg. Wij stimuleren zelfredzaamheid en eigen regie zo veel mogelijk. Als het nodig is staan we klaar als betrokken partner met producten en diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor iedereen: jong en oud, gezond of kwetsbaar.

Wil jij als HBO Verpleegkundige een volgende stap maken?
Als (net) afgestudeerde HBO verpleegkundige maak je door dit traineeship een stap voorwaarts in jouw carrière. Het traineeship begint met een periode van verbetering van kwaliteit in de intramurale setting, op de werkvloer. Hier werk je hands-on in de zorg en leert zo onze bewoners, zorg en organisatie goed kennen. Gedurende 2 jaar zal je intern worden begeleid door een kwaliteitsverpleegkundige om uiteindelijk naar deze functie door te groeien. In het derde jaar ga je taken overnemen en na 3 jaar mag je jezelf kwaliteitsverpleegkundige noemen. In deze functie zie je overstijgend toe op de kwaliteit van zorg in onze huizen. Je werkt dan nog deels als HBO Verpleegkundige direct in de zorg, maar dit doe je functioneel om de focus op kwaliteit te houden en kwaliteit te verbeteren.

Als kwaliteitsverpleegkundige ben je expert en gezondheidsbevorderaar en verantwoordelijk voor het realiseren en (blijvend) bevorderen van kwaliteit van zorg binnen de (deel)locatie waarvoor je werkt, zodat er voldaan wordt aan de kwaliteitseisen die cliënten, mantelzorgers, de organisatie, IGJ en de verzekeraars stellen. Integrale, cliëntgerichte zorg staat daarbij centraal; zorg die aansluit bij een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven van de cliënt. Het bieden van veilige zorg maakt hier onderdeel van uit (denk hierbij onder andere aan: hygiëne en infectiepreventie, medische behandeling, onvrijwillige zorg, medicatieverstrekking).

Je bent professional op het gebied van kwaliteit vanuit cliëntperspectief en vertaalt de laatste stand van de wetenschap (Evidence Based Practice) naar de dagelijkse werkpraktijk. Je zorgt ervoor dat procedures en processen actueel zijn en worden opgenomen in het dagelijks handelen van medewerkers, zodat methodisch werken een tweede natuur wordt. Je organiseert en stimuleert daarbij multidisciplinaire samenwerking en kennisoverdracht.

Dit neem jij mee:
• Je bent professional op het gebied van kwaliteit vanuit cliëntperspectief en vertaalt de laatste stand van de wetenschap (Evidence Based Practice) naar de dagelijkse werkpraktijk;
• Je zorgt ervoor dat procedures en processen actueel zijn en worden opgenomen in het dagelijks handelen van medewerkers, zodat methodisch werken een tweede natuur wordt;
• Je organiseert en stimuleert daarbij multidisciplinaire samenwerking en kennisoverdracht;
• Je jaagt continu het verbeteren van kwaliteit van zorg en het ‘kwaliteitsdenken’ aan, door jezelf en je collega’s steeds de vraag te stellen hoe het nog beter kan;
• Je zorgt voor een optimaal leerklimaat op het gebied kwaliteit van zorg.

Voor deze functie heb je natuurlijk een afgeronde opleiding HBO Verpleegkunde, of een van de voorgangers van deze opleiding, en een geldige BIG registratie. Ook ben je bekwaam: je ervaring is up-to-date.

Wat wij bieden:
We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je wordt aangestoken door het enthousiasme dat er leeft. We zijn er trots op dat wij een organisatie zijn waar ontwikkeling centraal staat, en het is leuk dat anderen dat ook zien. Kies jouw ontwikkeling: binnen Careyn zijn er volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Tijdens de eerste 3 jaar wordt je ingeschaald in functiegroep 50, na afronding van jouw traineetraject kom je in functiegroep 55, conform de cao VVT. Bij deze CAO hoort ook een eindejaaruitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Als we het samen zien zitten, bieden wij je eerst een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) met de mogelijkheid om deze later om te zetten in onbepaalde tijd.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton onderaan deze vacature. De voorrangsprocedure m.b.t. interne (boventallige) medewerkers is van kracht.

Wil je meer inhoudelijke informatie dan kun je contact opnemen met Hein van Gorp h.vangorp@careyn.nl.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Traineeship Kwaliteitsverpleegkundige - Utrecht Stad