Traineeship Wijkverpleegkundige - Utrecht Stad

Opleidingsplaats (Werken/leren)

Careyn is met ruim 7.000 medewerkers één van de grootste zorgaanbieders in Nederland. Wij staan voor vitaliteit, verbinding, levendigheid en goede zorg. Wij stimuleren zelfredzaamheid en eigen regie zo veel mogelijk. Als het nodig is staan we klaar als betrokken partner met producten en diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor iedereen: jong en oud, gezond of kwetsbaar.

Wil jij als HBO Verpleegkundige een volgende stap maken?

Wij hebben de stap tussen een afgeronde opleiding HBO Verpleegkunde en de functie Wijkverpleegkundige door het traineeship verkleint. Jij krijgt hiermee de ruimte voor ontwikkeling en je gaat je meer toegerust voelen in jouw nieuwe functie. Een trainee werkt in een wijkteam samen met een senior wijkverpleegkundige op locatie en leert hiermee het vak, onder verantwoordelijkheid van de manager zorg. Het traject duurt afhankelijk van de mogelijkheden, uitdagingen en persoonlijke groei maximaal een jaar. Het jaar zal bestaan uit het maken van “vlieguren” en het meedraaien in de directe zorg.

Als trainee Wijkverpleegkundige kijk jij met een frisse blik naar de zorg en je signaleert waar nodig kwaliteitsverbeteringen. Het doet je goed dat je tijdens het traject deze (kleine) kwaliteitsverbeteringen ook daadwerkelijk gaat doorvoeren. De functie als Wijkverpleegkundige spreekt je aan omdat je in de wijk werkt en bij de mensen thuis komt. Doe jou maar een ingewikkelde situatie, dan ben je op je best. Je kunt overstijgend denken en klinisch redeneren en je vraagt door op momenten dat je intuïtie zegt dat er nog iets is wat je moet weten. Bij de volledige verzorging van een cliënt ben jij het aanspreekpunt en houdt contact met de huisarts. Je denkt proactief, vooral in situaties die snel veranderen. Daarnaast heb je oog voor preventieve activiteiten zoals het tijdig regelen van een decubitusmatras of het tijdig inschakelen van nachtzorg. Je betrekt familie en mantelzorgers en bent de steun en toeverlaat van de wijkverpleegkundige. Jij bent blij dat je je eigen (deeltijd) werktijden kunt indelen en geen nachtdiensten hoeft te draaien. Dat je complexe zorg coördineert en een flinke verantwoordelijkheid hebt, vind je prettig, want het betekent dat je ook veel kunt oplossen!

Dit neem jij mee:

• Je bent in het bezit van een diploma HBO Verpleegkunde, je bent BIG geregistreerd en je hebt nog geen ervaring met werken in de thuiszorg;
• Je bent een kritische, creatieve en inspirerende collega, die overstijgend kan denken en handelen;
• Initiatief nemen en draagvlak creëren is jou goed bekend;
• Natuurlijk beschik je over goede communicatieve vaardigheden en ben je in staat om een netwerk op te bouwen en te onderhouden;
• In de samenwerking ben je transparant, representatief en overtuigend;
• Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag vereist;
• Tot slot ben je in het bezit van eigen vervoer.

Wat wij bieden:
Het traineeship blijft maatwerk voor de duur van zes tot twaalf maanden. Je start met het maken van meters in de wijk en tegelijkertijd kun je steeds meer taken je eigen maken. Na het traineeship start je in een eigen team als volwaardige wijkverpleegkundige.
Tijdens het traject word je ingeschaald in functiegroep 50, aanloopperiodiek 0, conform de cao VVT. De nieuwe salariëring in functiegroep 50 gaat van start na afloop van de traineeperiode. Bij deze cao hoort ook een eindejaaruitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Als we het samen zien zitten, bieden wij je eerst een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) met de mogelijkheid om deze later om te zetten in onbepaalde tijd.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met Tijmen Huitink, Manager Zorg, via 06 52508226 of mail hem via t.huitink@careyn.nl.

Ja Ik solliciteer graag als Traineeship Wijkverpleegkundige - Utrecht Stad