Praktijkopleider - Careyn District Zuid-Hollandse Eilanden

Praktijkopleider

Heb jij passie voor leren en ontwikkelen? Dan komen wij graag met jou in contact!

Binnen de (ouderen)zorg staan wij allemaal voor dezelfde uitdaging: Nederland vergrijst en er zijn steeds minder beschikbare zorgprofessionals om aan de zorgvraag te voldoen. Dit vraagt een andere manier van werken, een andere manier van kijken naar de zorg en een andere manier van opleiden. Wij laten ons inspireren door het gedachtegoed van Positieve Gezondheid: het bevorderen van een veerkrachtig en betekenisvol leven. Niet de aandoening, maar het leven en de mens centraal. De regie blijft bij onze cliënten en wij kijken samen naar wat wel kan.

Wij zoeken een collega, die naast passie voor leren en ontwikkelen, dit gedachtegoed uitdraagt, meedenkt en meedoet in het anders werken en anders opleiden. Durf jij hierover het gesprek aan te gaan met collega’s, managers, medewerkers op de werkvloer, de studenten en de opleidingsinstituten?

Als praktijkopleider


 • ben je verantwoordelijk voor het proces van instroom tot uitstroom van studenten, waarbij je met de manager komt tot een juiste mix van studenten. Een onderdeel hiervan is het coördineren en/of participeren in de werving- en selectieprocedure voor studenten en het profileren van Careyn als aantrekkelijke werkgever en leerbedrijf;
 • ondersteun je het leerproces van studenten in de ontwikkeling naar kwalitatief goede beroepsbeoefenaars;
 • ben je de sparringpartner van managers en geeft hen gevraagd en ongevraagd advies over de inzet van studenten, verbetering van het leerklimaat op hun locatie/regio en andere overkoepelende thema’s op het gebied van opleiden;
 • zorg je voor voldoende/kwalitatief goede assessoren en daarmee voor een onafhankelijke en objectieve beoordeling;
 • leg je de verbinding tussen onderwijs en praktijk, zowel voor de student als voor de collega's in de praktijk;
 • ben je actief betrokken bij de nieuwe (onderwijs)ontwikkelingen binnen Careyn ZHE en lever je een bijdrage aan de innovatie van opleiden binnen Careyn.

Hier ga je werken


Het district ZHE ligt verspreid over de Zuid-Hollandse Eilanden; Goeree-Overflakkee, de Hoekse Waard en Voorne-Putten/Rozenburg. Er zijn thuiszorgteams en een aantal zorglocaties in de regio. Daarnaast is er een specialistisch team (wondspecialisten, palliatief consulenten, oncologieverpleegkundigen, long/diabetesverpleegkundigen, casemanagers dementie) actief in het district. Als praktijkopleider maak je deel uit van het HR-team ZHE, dat verder bestaat uit HR-adviseurs, Specialist Verzuimbegeleiding & Mobiliteit, ontwikkelcoach, recruiter, opleidingsadviseur en MBO & HBO praktijkopleiders. Dit team wordt aangestuurd door de HR-businesspartner. De praktijkopleiders vormen hierbinnen een eigen team praktijkopleiding. Iedere praktijkopleider is gekoppeld aan een locatie en/of aan een extramurale regio. Als praktijkopleider werk je met elkaar aan continuïteit en kwaliteit van de begeleiding en beoordeling van het praktijkleren ten behoeve van het district. Je komt te werken in een team van enthousiaste praktijkopleiders, die graag samenwerken!

Wat breng je mee


Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, die beschikt over empathisch vermogen, overtuigingskracht en coachende vaardigheden. Door jouw communicatieve vaardigheden ben je een netwerker, die zowel in- als extern draagvlak weet te creëren. Je hebt een flexibele werkhouding, kunt overzicht houden en bent vaardig in het organiseren van je werk. Gezien de omvang van het werkgebied is het van belang, dat je beschikt over een rijbewijs en een eigen auto.
 • Je bent in het bezit van het diploma HBO-Verpleegkunde en BIG-geregistreerd.
 • Bij voorkeur heb je 1 jaar ervaring als praktijkopleider.
 • Een diploma praktijkopleider HBO is een pre (of je bent bereid deze te volgen).

Dit mag je van ons verwachten


Jouw werk bij ons doet er toe. Werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. Wij nemen je graag mee in onze organisatie in beweging en bieden je een plek waar je wordt aangestoken door enthousiasme, waar je je (verder) kunt ontwikkelen en een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het werkplezier van onze medewerkers. Wij zijn er trots op, dat wij een organisatie zijn waar ontwikkeling centraal staat.
 • Je arbeidsduur, werkdagen en tijden zijn in overleg te bepalen (24 uur per week).
 • Je wordt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, ingeschaald in FWG 50 (€ 2.937,68 tot € 3.942,98 o.b.v. 36 uur per week) volgens de CAO VVT.
 • Een eindejaaruitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt een telefoon en laptop, zodat je plaats- en tijdonafhankelijk kunt werken.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Neem voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature contact op met Bianca ten Hove via 06-13 767 669 of stuur een mail naar praktijkopleiders.zhe@careyn.nl.

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij Careyn in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Ja Ik solliciteer graag als Praktijkopleider - Careyn District Zuid-Hollandse Eilanden