Helpende niveau 2plus - wijkteam Leidsche Rijn - Utrecht Stad

Helpende plus (TZ)

Careyn is met ruim 7.000 medewerkers één van de grootste zorgaanbieders in Nederland en de grootste thuiszorgaanbieder in de stad Utrecht. Wij staan voor vitaliteit, verbinding, levendigheid en goede zorg in elke wijk, buurt of woongemeenschap. Wij stimuleren zelfredzaamheid en eigen regie zo veel mogelijk. Als het nodig is staan we klaar als betrokken partner met producten en diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor iedereen: jong en oud, gezond of kwetsbaar.

Voor onze wijkteam in Leidsche Rijn zoeken wij een:
Helpende+ medewerker voor 20-24 uur per week (uren bespreekbaar)

Wijkteam Leidsche Rijn is een klein zelfsturend team bestaande uit twee wijkverpleegkundigen, drie verpleegkundigen en drie verzorgenden IG.
Het team kenmerkt zich o.a. door een hechte band onderling en met hart voor het werk en de cliënten. Het is een stabiel team, er is haast geen verloop van personeel. De collega’s staan altijd voor elkaar klaar, ook in moeilijke situaties en gaan probleemoplossend te werk. Er is een goede samenwerking. We kunnen op elkaar terugvallen en elkaar advies/positieve feedback geven. Vertrouwen en eerlijkheid vinden wij belangrijk. Een keer per maand is er een teamoverleg waarin beleids- en cliëntzaken besproken worden. Verder zijn er de contacten met andere organisaties en netwerken in de wijk en daarbuiten op gebied van welzijn en zorg.

Leidsche Rijn is een redelijk nieuwe en jonge wijk die bestaat diverse inwoners van jong tot oud waardoor de zorgvragen ook erg divers zijn wat het werk ook afwisselend en aantrekkelijk maakt. Er zijn kort- en langdurende zorgvragen.
Om de onderlinge teamband te versterken hebben we ook jaarlijks een teamuitje. Een nieuwe collega wordt met open armen ontvangen en zal wegwijs worden gemaakt in de zorg en in de wijk. De mogelijkheid tot verdere (persoonlijke) ontwikkeling in het vak is aanwezig.

Geen dag is hetzelfde en als jij ergens binnenstapt dan weet je precies wat er moet gebeuren. Dat jij het eerste aanspreekpunt bent voor mensen, maakt werken voor jou zo bijzonder. Je houdt ervan een praatje te maken en hebt oog en oor voor wat mensen eigenlijk bedoelen en nodig hebben. Je werkt met je hart, dat gaat bij jou vanzelf. Je vindt het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zichzelf kunnen blijven, ook als ze kwetsbaarder worden. Je hebt je diploma Helpende op zak, kunt goed zelfstandig werken en schakelt je collega’s in op momenten waar jij signaleert dat dit nodig is.

Wat neem je mee?

  • Je bent in het bezit van het MBO diploma Helpende niveau 2 (+). Bezit van extra certificaten zoals medicatie is een pre;

  • Je hebt ambitie om de scholing voor Verzorgende IG te volgen;

  • Je bent in staat om zelfstandig te werken en je verantwoordelijkheid te nemen;

  • Je bent communicatief, sociaal vaardig en bent flexibel inzetbaar;

  • Je hebt een verzorgd uiterlijk;

  • Je kunt goed samenwerken met collega's en andere partners in de wijk;

  • Je bent geduldig en stressbestendig.


Wat wij bieden:
Careyn is als een van de grootste zorgaanbieders in Nederland een prettige werkgever met een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden, een reiskostenvergoeding en een uitgebreid arbeidsvoorwaardenkeuzepakket. De functie is ingedeeld in FWG 25 (Helpende+) van de cao VVT. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Wij bieden direct een vast contract.

Utrecht Stad

‘We gaan natuurlijk niet afpakken wat iemand zelf nog kan. We zijn vindingrijk, creatief en nabij’. De westkant van Utrecht, aan de andere kant van de A2 vanuit de stad gezien, is een bijzonder stadsdeel dat de jonge wijk Leidsche Rijn omvat en de meer dorpse en gemoedelijke Vleuten en De Meern. Die mix maakt het leuk. Vier wijkteams zijn hier actief, elk bestaande uit 10-15 helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen en elk midden in hun eigen wijk. Een hele geruststelling voor mensen, want jij bent snel ter plaatse als dat nodig is. En cliënten vinden het fijn om gewoon even binnen te lopen met vragen. Het gaat hier dan ook vaak om echt contact.

Een ‘wasbeurt’ of een verpleegtechnische handeling zijn niet de enige redenen om bij iemand thuis te komen. Het gaat ook om het gesprek dat je aangaat. Soms merk je bij de cliënt dat er meer aan de hand is. En soms merk je dat een vindingrijke oplossing de cliënt helpt om langer zelfredzaam te blijven. Binnen deze teams krijg je daar tijd en ruimte voor. De teams zijn collegiaal, staan open voor creatieve initiatieven en denken mee waar dat nodig is. Je komt allerlei boeiende situaties tegen in de wijk, zoals overbelaste thuissituaties. Er zijn korte lijnen met huisartsen en buurtteams. Dat komt de zorg ten goede!

Ontdek het werken bij Careyn

Wil je meer weten? Bekijk de video's en artikelen over onze organisatie, de doorgroeimogelijkheden, het werken bij Careyn en nog veel meer op onze blogpagina en schrijf je in om de nieuwste artikelen en video's te ontvangen.

Wat wij bieden

Bij Careyn voldoen alle contracten aan de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, maar we bieden meer. Voor meer informatie: bekijk de pagina 'Arbeidsvoorwaarden’.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden? Een dagje meelopen is uiteraard mogelijk!

Neem voor meer informatie contact op met Tijmen Huitink via T.Huitink@careyn.nl.

Ja Ik solliciteer graag als Helpende niveau 2plus - wijkteam Leidsche Rijn - Utrecht Stad